Els mossos d’esquadra detenen un home a Blanes per robatori violent en dos domicilis

Els mossos d’esquadra de l’Àrea Territorial d’Investigació de Girona van detenir el passat 4 de maig, a Blanes, Rafael R.O., de 34 anys i veí de Blanes, com a presumpte autor de dos robatoris amb violència i intimidació a casa habitada i d’un delicte d’usurpació de funcions públiques, ja que juntament amb un desconegut es feien passar per policies.

El dia 14 de gener de 2011, els agents de la comissaria de Blanes van saber que s’havia produït un robatori amb violència i intimidació en un domicili de la localitat de Tossa de Mar. Concretament dos homes havien trucat a la porta d’un pis i s’havien identificat com a policies. Quan el propietari va obrir, van accedir a l’interior i, de forma violenta, el van tirar a terra i el van obligar a entregar els diners que tenia en metàl·lic a  casa.

El dia 16 de febrer, els mossos també van saber que dos homes s’havien fent passar per policies i havien accedir a l’interior d’un altre habitatge, aquest cop a Blanes. Els assaltants van amenaçar amb una arma de foc els propietaris del pis i els van sostreure tots els diners en metàl·lic.

Els agents de la Unitat Territorial d’Investigació de Girona, després d’estudiar ambdós casos, van observar que podrien haver estat comesos per les mateixes persones, ja que les característiques dels assalts eren molt similars: la mateixa descripció els autors, s’identificaven com a policies i el botí sempre eren diners en efectiu.

Els mossos van recollir els indicis necessaris i van fer les perquisicions pertinents per tal de poder esbrinar qui eren els autors dels robatoris. La investigació va donar els seus fruits el passat dia 4 de maig quan els agents van identificar i detenir un dels autos dels dos assalts violents.

El mateix dia 4, els policies van fer una entrada i perquisició al domicili del detingut on van trobar-hi un cartera de color negre amb un escut (simulant identificació policial), dos revòlvers (un de fogueig i l’altre per projectar balins), munició i una passamuntanyes. La investigació no es dóna per tancada a l’espera de poder detenir l’altre autor dels fets.

El detingut, que té antecedents, va passar el dia 5 de maig a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.