Junts per Blanes promourà ajudes als comerciants i els emprenedors

Conxita Boldú

La candidata de Junts per Blanes (Esquerra, Reagrupament i JERC), Conxita Boldú, ha dit avui que Blanes ha estat un referent del comerç comarcal i té que seguir sent-ho. Boldú ha recordat que Blanes viu bàsicament del comerç i del turisme i que els dos sectors es retroalimenten. La candidata ha analitzat com es troba avui el sector comercial i considera que cal fer canvis. En primer lloc, defensa un Pla d’Usos que impedeixi que bancs i immobiliàries continuïn instal·lant-se als eixos comercials de la localitat.

La crisi ha fet que bancs i immobiliàries situats a les zones més comercials acabin tancant i que hi hagi locals buits en els diferents eixos comercials de Blanes, una cosa que mai havia passat i que no incentiva el comerç. Al marge de tenir els locals ocupats,  la candidatura que encapçala Boldú proposa que també cal dinamitzar i impulsar el comerç per, alhora, impulsar l’economia local. En aquest sentit, Junts per Blanes promourà ajudes als petits comerciants i fer-los partíceps de les decisions que es prenen al Consistori i que els afecten i de fer activitats que dinamitzin el comerç com ara fires i mercats.

Junts per Blanes sosté que al marge del turisme i el comerç, hi ha una altra pota bàsica en l’economia local. En aquest sentit, Boldú manté que cal donar solucions a les aturades i als aturats que té el municipi. Per fer-ho, al marge de la formació, proposa també facilitar sortides perquè les emprenedores i els emprenedors de la vila de Blanes puguin crear la seva pròpia empresa i ocupar a la ciutadania que ara no te feina. Per això, la formació independentista ha defensat la creació i la potencialització de vivers d’empreses en el municipi.