L’Ajuntament de Blanes projecta reformar l’Oficina de Turisme de la Plaça de Catalunya

oficina_turisme1L’Ajuntament de Blanes ha enllestit el projecte per reformar l’actual Oficina de Turisme de la Plaça Catalunya amb l’objectiu de fer-la més gran, còmoda i atractiva pels seus usuaris. El projecte de remodelació compta amb un pressupost d’execució de 32.065 euros, que es finançarà amb la taxa turística que percep el municipi.

La remodelació que està previst fer mantindrà l’actual estructura, farà un tancament per poder guanyar en espai, es climatitzarà la nova superfície guanyada, i s’aprofitarà per introduir serveis que s’adaptin als nous temps. El termini d’execució previst perquè les obres s’hagin enllestit, un cop s’hagi fet tot el procediment administratiu previ que farà falta, és d’un mes i mig. Actualment, el projecte està en període d’exposició pública.

El lloc on es troba situada l’Oficina de Turisme és un dels principals punts de confluència del municipi, ja que hi coincideixen les principals vies d’accés. De fet, es pot considerar com el centre neuràlgic de Blanes, ja que al seu costat hi ha la Roca de Sa Palomera –un dels principals atractius turístics naturals de la vila-, així com la part més transitada pels vianants del Passeig de Mar i la platja.

Tot plegat ha comportat que l’Oficina de Turisme s’hagi consolidat com un punt molt important d’atenció i informació turística al llarg de tot l’any, no tan sols durant l’estiu, ja que s’hi registra una afluència de visitants molt elevada. Un altre factor a tenir en compte és que, a banda de l’Estació d’Autobusos, també hi conflueixen les parades de les línies de transport públic urbà i interurbà, i hi ha l’accés al pàrking soterrat.

Visual i funcionament més atractiva

Els canvis que es faran en l’estructura que allotja l’Oficina de Turisme consistiran en el desmuntatge del tancament que conté l’actual porta automàtica, que s’aprofitarà posteriorment en la nova ubicació on es tornarà a muntar. Es mantindran els actuals tancaments de vidre i acer inoxidable i s’ampliaran fins els pilars de formigó, respectant les mateixes característiques i modulatge existent.

Al haver guanyat en superfície, serà necessari ampliar la instal·lació de climatització, amb una nova màquina de calor i la substitució dels actuals compressors per un de sol que unifiqui el seu rendiment. D’altra banda, per protegir la situació de la nova porta d’accés que hi haurà al haver finalitzat el projecte, també està previst modificar la recollida d’aigües pluvials i adequar-la a les noves circumstàncies.