ICV-EUiA vol que el Govern intercedeixi amb Endesa per garantir la qualitat del servei de distribució elèctrica

Marc Vidal

Marc Vidal

El diputat d’ICV-EUiA per Girona al Parlament de Catalunya, Marc Vidal, ha presentat una proposta de resolució perquè es busqui una solució alternativa al tancament del servei de manteniment i de l’atenció de les urgències elèctriques de mitja i alta tensió de l’àrea de Blanes, Lloret de Mar, Tossa de Mar i Llagostera, que atén una població de més de 90.000 habitants.

Fins fa pocs dies, aquest servei el gestionava Cobra Instalaciones y Servicios, subcontractada per la companyia subministradora Endesa Distribución SL, des del centre de treball que tenia a Palafolls.

Amb la supressió d’aquest centre de treball, els serveis de manteniment ordinari i l’atenció de les emergències de Blanes, Lloret, Tossa i Llagostera es gestionaran des dels centres de treball de Begur (situat a 70 quilòmetres i a una hora i mitja de viatge) o de Granollers (situat a 55 quilòmetres i a una hora i quart de viatge).

La calle Ample, durante el corte de electricidad del pasado 7 de agosto / Foto: JFG

El carrer Ample, durant el tall d’electricidad del passat 7 d’agost / Foto: JFG

A aquest temps cal sumar-hi el temps que necessita el Punt de Servei Local (en el cas de Blanes situat a Lloret) per determinar si l’avaria és de mitja tensió o no, i el temps per a la presa de decisió (per part de la central de l’empresa situada a Barcelona) per activar els serveis de Begur o de Granollers.

En definitiva, situa el temps de reacció en més més de dues hores i mitja per arribar al lloc precís de l’avaria, el que suposa un greu perjudici i una gran desatenció a la població de La Selva marítima i a la seva activitat turística i comercial.

El grup d’ICV-EUiA de Blanes va presentar al ple municipal una moció que instava l’ajuntament a reclamar a Endesa una compensació pels danys d’una apagada al mes d’agost que va afectar unes 2.000 persones i desenes de comerços, i també demanava garanties del servei de subministrament elèctric.

Per a Víctor Catalan, regidor d’ICV-EUiA de Blanes, a la Selva marítima «ja patim habitualment talls de llum de més d’una hora en plena temporada turística, tot i tenir el centre de manteniment a la zona. Lluny de millorar el servei, amb aquesta decisió –el tancament del centre de treball de Cobra Instalaciones y Servicios a Palafolls- el temps de reacció serà molt més lent i ineficient».