L’Ajuntament de Blanes aprova una moció de suport a la celebració de la consulta del 9N

Foto: CUP Blanes

Foto: CUP Blanes

Amb la sala de plens plena de gom a gom, aquesta tarda l’Ajuntament de Blanes ha celebrat un ple extraordinari, en el qual s’ha debatut i votat una moció presentada per CiU i EUiA-ICV, per donar suport a la celebració de la consulta del 9N. La moció s’ha aprovat per 13 vots a favor, quatre en contra i quatre abstencions.

El grup municipal socialista va donar llibertat de vot, la qual cosa ha permès que s’aprovés ja que tres regidors socialistes han votat a favor.

En la moció es demana que l’Ajuntament de Blanes doni suport a la celebració de la consulta i, sobretot, que «faciliti els recursos i eines necessaris perquè es pugui realitzar» a Blanes. Sobre aquesta qüestió, en el torn de paraula previ a la votació, l’alcalde Josep Marigó ha manifestat que l’Ajuntament de Blanes posarà els recursos necessaris «si la consulta és legal».

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Blanes en un comunicat valora molt positivament el resultat del ple extraordinari, en el qual s’ha aprovat la moció impulsada per l’Associació de Municipis per Independència tal de demanar el compromís i el suport dels municipis amb la convocatòria de la consulta del proper 9 de novembre. En aquest sentit, la CUP manifesta que «el suport aconseguit al Ple d’avui suposa un important pas endavant per consolidar la democràcia i el camí cap a l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble català».

En relació amb la consula del 9N assenyalar que l’ANC de Blanes considera un pas molt important el suport obtingut el darrer 11 de setembre quan es va recollir públicament el suport de 32 entitats de Blanes i de 13 dels 21 regidors del consistori blanenc, que van signar i fer públic el seu compromís amb l’exercici del dret a decidir i per fer possible l’organització de la consulta del proper 9 de novembre.

En aquest sentit, l’ANC de Blanes ha manifestat que “amb aquest suport popular i aquesta majoria àmplia i plural al consistori esperem que prosperin totes les iniciatives institucionals encaminades a garantir la consulta del 9 de novembre, així com la moció de suport a la llei de consultes i a la convocatòria del 9N que es debatrà el proper dijous a Blanes en un ple extraordinari”.

Així mateix, Blanes per la Independència-ANC ha anunciat que en el ple municipal de serembre que es farà avui al vespre formularà una pregunta per tal de valorar i clarificar el posicionament del consistori blanenc pel que fa a la logística i preparatius per a l’organització de la consulta del 9 de novembre a Blanes.

Concentració en resposta a un possible vet de l’estat al procés cap al 9N

Blanes per la Independència -ANC també ha fet pública la convocatòria al conjunt de la ciutadania de Blanes a mobilitzar-se en resposta a una més que probable suspensió de la llei de Consultes per part de l’estat. Per aquest motiu l’ANC de Blanes crida a concentrar-se a les 20h davant de l’ajuntament el dia que això passi i reclamar al govern compleixi el seu compromís i que el proper 9 de novembre els catalans i catalanes puguin votar lliurement el seu futur.