La 32a Caminada Popular Nit de Sant Bonós de Blanes va comptar amb 4.800 participants

Sortida dels corredors d'elit / Foto: Javier Calvete

Sortida dels corredors d’èlit / Foto: Javier Calvete

La 32a Caminada Popular Nit de Sant Bonós de Blanes que es va fer ahir dissabte va comptar amb un total de 4.800 participants.

Enguany s’esperava que la marxa tornés a assolir els 5.000 inscrits de l’any passat, però finalment l’amenaça de mal temps que va planar durant tota la jornada, afegit a la pluja que va caure tímidament durant la tarda, va fer minvar un xic la participació prevista inicialment.

Amb tot, des de l’organització es valora molt positivament aquest nombre de participants, així com el desenvolupament de tota l’activitat, que va ser tant animada i celebrada com és habitual per blanencs i visitants. El caràcter popular i lúdic que té la caminada queda reflectit en els participants de totes les edats que es veuen desfilar en el moment de donar-se el tret de sortida. Els primers corrent i a pas lleuger els que estan situats més enrere.

Així, com és habitual, hi havia grups d’amics i amigues amb alguna disfressa per fer gresca; famílies senceres que incloïen el més petit del clan dins d’un cotxet o sobre les espatlles; el gegantó Es Forcaner de la Colla Gegantera de Blanes lluint el dorsal 666, el número de la bèstia, pel seu origen demoníac; i participants que anaven amb el seu animal de companyia.

José Luis Blanco estableix el rècord de la marxa amb 25’40 minuts

La marxa popular nocturna té un recorregut aproximat de 8 quilòmetres i, malgrat no té un caràcter competitiu, els que se situen en primera línia aprofiten per entrenar-se i la fan corrent. És el cas dels què, uns 25 minuts més tard de la sortida, ja són els primers en creuar la línia d’arribada. Aquest 2014, per tercer any consecutiu, no van haver-hi sorpreses, i el primer en cobrir tota la caminada i creuar la línia d’arribada va ser l’atleta olímpic José Luis Blanco, que va aconseguir el rècord de la marxa fent tot el recorregut en 25’40 minuts.

Arribada de José Luis Blanco / Foto: Javier Calvete

Arribada de José Luis Blanco / Foto: Javier Calvete

L’esdeveniment que promou la pràctica de l’esport i la salut, a cavall del lleure i l’oci, és el més participatiu i popular d’aquest caire que es fa a Blanes, organitzat per l’Àrea d’Esports, Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament amb el suport del Grup Fondistes Blanes. Aquesta entitat blanenca és qui s’encarrega del pes de la coordinació gràcies als seus més de 25 anys d’experiència en proves atlètiques i esportives.

Agraïment al Grup Fondistes Blanes

Precisament per aquest motiu, per agrair a l’entitat blanenca el suport que sempre ha donat en l’organització d’aquest tipus d’esdeveniments -tant els que organitza l’Ajuntament com les entitats de la vila-, enguany se’ls ha volgut fer palès aquest reconeixement. Des de fa vuit anys, quan els participants a la caminada formalitzen la seva inscripció, tenen la possibilitat d’aprofitar aquest moment per fer donacions voluntàries mínimes de mig euro per a entitats sense afany de lucre.

Primeres classificades / Foto: Javier Calvete

Primeres classificades / Foto: Javier Calvete

Aquest 2014 ha estat el Grup Fondistes Blanes qui ha rebut la suma d’aquestes aportacions, que van pujar a un total de 2.226 euros. Minuts abans que comencés la caminada, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, acompanyat del regidor d’Esports, Xavier Marcos, van fer el lliurament del taló valorat en aquesta xifra. Es va encarregar de recollir-lo el president de l’entitat, Antoni Rodríguez.

Organització de la 32a Caminada Popular Nit de Sant Bonós

Puntualment, la caminada va sortir a dos quarts d’onze de la nit des del Passeig de Mar i va enfilar cap a La Plantera per transcórrer per diversos veïnats del municipi fins tornar al seu lloc d’inici. Al llarg del recorregut van haver-hi controls, serveis d’avituallament i sanitaris. Finalment, a la seva arribada s’oferia als participants síndria i aigua, així com la possibilitat de ser atesos en un recinte delimitat en cas que tinguessin alguna molèstia física.

Foto: Javier Calvete

Foto: Javier Calvete

En aquest sentit, la majoria d’atencions que van haver de fer els efectius sanitaris sobre casos relacionats amb la caminada van ser per afeccions sense gravetat. A la zona de lliure circulació que hi havia després del darrer avituallament, i com a novetat d’enguany, es va instal·lar un photocall darrera d’un podi on els participants van poder posar i fer-se fotografies per tenir un record de la caminada.

Pels volts de la una de la matinada es va tancar el control d’arribada del Passeig de Mar. Paral·lelament, a la platja del seu davant, hi havia algunes persones que van aprofitar per fer una capbussada al mar i refrescar-se. També va ser a aquella hora quan van finalitzar els darrers talls de trànsit esglaonats que va coordinar la Policia Local per garantir el correcte desenvolupament de la caminada.