La II Marxa per l’Educació Pública arriba avui a Blanes

Manifestació a Blanes en defensa de l'escola publica, el 9 de juny de 2013

Manifestació a Blanes en defensa de l’escola publica, el 9 de juny de 2013

La II Marxa per l’Educació Pública, promoguda per l’Assemblea Groga, va sortir ahir des de Girona el proper dissabte 23 d’agost. La primera jornada de la marxa va finalitzar a Vidreres i avui està previst que arribi a Blanes. La plataforma La Selva es Mou, conjuntament amb altres entitats de Blanes, han organitzat diversos actes i una xerrada amb l’objectiu d’informar les famílies sobre la situació que està patint la comunitat educativa i com afectarà el futur immediat de l’educació pública.

Després que la primera etapa va finalitzar a Vidreres, avui es cobrirà la distància de 24 Km que separa aquesta població de Blanes, on està prevista l’arribada dels integrants de la marxa cap a les 17 h de la tarda procedent de Tordera, per la qual cosa s’anirà caminant per la carretera GI-600. Un cop a Blanes es farà una breu aturada a la plaça Miquel Martí i Pol, a Ca la Guidó, perquè els participants puguin reposar forces.

Poc després, la marxa continuarà el seu recorregut en cercavila baixant pel carrer Anselm Clavé fins arribar a la plaça dels Dies Feiners, on s’han organitzat diverses activitats a partir de les 18 h. La més destacada serà la xerrada que oferirà Emilio Litrán, president de la FAPAC, la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya.

Emilio Litran parlarà sobre la Xarxa d’Escoles Grogues, Xarxa d’Escoles Insubmises i Viles Grogues. La plataforma Assemblea Groga està integrada per representants de guarderis, associacions de pares, professors de secundària, mestres, universitaris, interins i estudiants. Amb la II Marxa per l’Educació Pública es vol protestar contra les retallades que aquest col·lectiu vincula a la privatització, així com advocar per la millora de l’ensenyament públic.

Manifestació a Blanes contra la LOMCE, 24 d’octubre de 2013

L’acte que s’allotjarà a la plaça dels Dies Feiners també inclourà l’actuació musical del duet Ahina & Moi. Un cop acabades les activitats que s’allotjaran en aquesta plaça, cap a les 20 h del vespre hi haurà un bany a la platja i a partir de les 21 h es soparà al Cotton Bar, que col·labora amb la iniciativa oferint preus populars. Posteriorment, els integrants de la marxa dormiran a l’Escola Napoleó Soliva.

L’endemà, després d’esmorzar al mateix centre educatiu, la marxa sortirà a les 10 del matí en direcció a Malgrat de Mar. L’objectiu d’aquesta tercera etapa, d’11 quilòmetres de recorregut, és arribar aquell mateix dia a Pineda.

Reivindicar l’Escola Pública i promoure la insubmissió a la Llei Wert

Manifestació a Blanes en defensa de l'escola publica, el 9 de juny de 2013

Manifestació a Blanes en defensa de l’escola publica, el 9 de juny de 2013

L’Assemblea Groga anima tots els centres educatius de Catalunya, des de parvularis fins a la universitat, a sumar-se a la Xarxa d’Escoles Insubmises que diuen no a la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (la LOMQE), coneguda popularment com la Llei Wert. Igualment, promou a tothom que estigui sensibilitzat amb aquesta temàtica que sigui actiu en la defensa d’una educació pública i de qualitat.

Un altre dels objectius de la II Marxa per l’Educació Pública és difondre i defensar una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a favor d’una nova llei educativa. La Mesa del Parlament ja ha admès a tràmit la petició i a la tardor començarà el procés per recollir les almenys 50.000 signatures necessàries perquè la cambra catalana tramiti la ILP. La seva principal fita és s’aprovi una nova Llei del Sistema Educatiu de Catalunya que reguli des de l’etapa de 0 a 3 anys fins a la Universitat, passant per la formació continuada.

Els organitzadors esperen que la II Marxa per l’Educació Pública arrenqui amb unes 300 persones i finalitzi a Barcelona amb més de 2.000. Cobrirà un total de vuit etapes de 118 quilòmetres que, després de passar per Blanes, transcorreran per la costa del Maresme fins acabar el 30 d’agost a Barcelona, amb una manifestació fins al Parlament de Catalunya, al Parc de la Ciutadella.