120.000 espectadors omplen Blanes la primera nit del Concurs Internacional de Focs d’Artifici

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

L’espectacle de la pirotècnia valenciana Tomás va significar ahir dijous el tret de sortida del 44è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Segons estimacions de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes, la primera nit de focs va congregar ahir a la nit a Blanes al voltant d’unes 120.000 persones, aplegades majoritàriament a les platges de la vila.

Aquesta percepció es mesura en base als tancaments de trànsit que es posen en marxa formant part del Pla de Seguretat i Emergència del concurs que coordina Protecció Civil. Els talls de circulació que controla la Policia Local s’avancen o es retarden sobre l’hora prevista –les set de la tarda- en funció del flux de vehicles que detecten els diferents efectius policials que estan situats en un total de 15 punts arreu el municipi.

Un altre varem són les platges que s’allarguen a banda i banda de la zona de llançament dels focs, que ahir ja van registrar una notable presència de públic tant a la Platja del Centre com a la Platja de S’Abanell. Les dues properes jornades del concurs que culminarà diumenge seran precisament les que s’espera que apleguin un gran nombre d’espectadors a Blanes, ja que coincidiran amb divendres i dissabte.

Espectacle de la Pirotècnia Tomàs

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

L’espectacle que va oferir l’empresa valenciana per inaugurar el concurs de focs va allargar-se 21 minuts, i en general va agradar força al públic, tenint en compte els continuats aplaudiments que van haver-hi. Avui divendres participa l’empresa que va guanyar el certamen l’any passat, la granadina Ma Angústias Pérez, que va sorprendre tothom en la passada edició amb un impactant espectacle que s’espera que repeteixi demà per la seva força.

Dissabte, quan la Festa Major de Blanes arriba al seu punt àlgid amb la celebració de la festa de Santa Anna, patrona del municipi, l’encarregada de disparar serà la Pirotècnia Zaragozana, una de les més veteranes de l’estat espanyol. Si bé a Blanes se la coneix molt bé perquè ha participat en nombroses ocasions, val a dir que té l’espina clavada en el sentit que no ha arribat a guanyar mai el primer premi, i en canvi sí que s’ha classificat vàries vegades en la segona i tercera posicions.

Per últim, per tancar el concurs d’aquest 2014, serà el torn de la única empresa estrangera que competeix enguany. Es tracta de la Pirotècnia Privatex, d’Eslovàquia, que ha avançat que el seu espectacle destacarà pel seu elevat ritme de disp