La CUP de Blanes va realitzar un debat obert sobre el model de Festa Major

Foto: CUP Blanes

Foto: CUP Blanes

Ahir dimecres va tenir lloc un debat obert per parlar sobre el model de festa major que, sota el lema “Quina festa major volem?”, va reunir una vintena de persones al Casal la Cooperativa per intercanviar punts de vista i propostes sobre el model actual i definir alternatives per la Festa Major de Blanes.

Per iniciar l’acte, la Laia Buixeda, membre de la CUP, va presentar breument el debat tot exposant que “la intenció d’aquest acte no és altre que engegar un debat obert per anar definint entre tots el model de Festa Major que volem per Blanes, amb sentit crític però constructiu”.

El debat, que es va allargar durant gairebé dues hores, fou moderat per un membre de la Colla de Diables Sa Forcanera i va tocar diversos aspectes relacionats amb la Festa Major, com el model de pregó, la descentralització d’activitats en diferents espais o la implicació dels barris en la pròpia festa.

Un dels aspectes que es van reiterar al llarg del debat per part dels assistents fou el de fomentar la participació i la implicació en la Festa Major, tant d’entitats com de persones a títol individual, per tal que la gent se la faci seva, recalcant la necessitat d’avançar cap a un model que generi cohesió social.

Al final de l’acte, membres de la CUP de Blanes, que van prendre nota de totes les aportacions, van fer una breu síntesi dels continguts més destacats del debat, a més a més d’informar que en breu es farà públic un document amb tota la informació de la jornada, el qual es farà arribar també a tots els assistents i a tothom qui ho desitgi.

Fira d’entitats i jocs per a la mainada durant tota la tarda

Foto: CUP Blanes

Foto: CUP Blanes

Durant tota la tarda de dimecres, davant el Casal la Cooperativa, van haver-hi diverses taules informatives d’Arran Blanes, Ginkgo Biloba, PAHC Blanes i Partisans Bohemis, totes elles organitzacions implicades en l’Ateneu Popular Sa Fera Ferotge, i que van difondre les seves propostes entre la ciutadania.

Simultàniament, van haver-hi també activitats per a la mainada, amb jocs de carrer a càrrec d‘Una Tona de Jocs, un taller de bombolles de sabó i una “xindriada” popular per berenar. La jornada es va cloure amb un sopar popular, que va comptar amb la col·laboració de l’entitat Ginkgo Biloba, i música al mateix Casal de la mà del PD Bullanga.

Foto: CUP Blanes

Foto: CUP Blanes