Primer concert de l’Ensorra’t, el Festival de Música a la Platja de la Festa Major de Blanes

Foto: Aitor Roger

Foto: Aitor Roger

La nit d’ahir dimecres va significar el tret de sortida de l’Ensorra’t, el Festival de Música a la Platja de la Festa Major de Blanes que per segon any consecutiu s’ha batejat amb aquest nom pel seu emplaçament. L’escenari està muntat darrera del Banc dels Músics del Passeig de Mar, mentre que el públic s’instal·la còmodament a la sorra, on pot gaudir de la música ballant o assegut.

El festival està gestionat en nom de l’Ajuntament de Blanes pel Consell Local de Joventut, que compta amb la participació de diverses entitats del municipi. Enguany s’han programat quatre dies de concerts i festa, la meitat que al 2013. La primera nit que es va viure ahir dimecres ja va ser un èxit de públic, amb els grups “La Revuelta” i “Komplot”. Com a cap de cartell va actuar “Poncho K”, un cantautor de rock sevillà que es caracteritza per la contundència i el surrealisme amb què impregna les lletres de les seves cançons. Des de quarts d’onze de la nit, quan va començar la primera actuació, i fins que va tocar el darrer grup la platja del centre de la vila va atraure gran quantitat de joves.

Els grups de versions “Se Atormenta Una Vecina” i “Raggatunning” seran els protagonistes de l’Ensorra’t avui dijous, després que hagi acabat l’espectacle pirotècnic del Concurs Internacional de Focs d’Artifici. La nit del 25 de juliol, revetlla de Santa Anna, s’han programat tres concerts: primer actuaran els catalans “Don Vito i los Corleole” i “Trast”, i després com a cap de cartell ho farà el grup de reggae “Green Valley”.

Foto: Aitor Roger

Foto: Aitor Roger

La darrera nit de l’Ensorra’t del dissabte 26 de juliol preveu de nou una triple sessió de música. Els primers en escalfar l’escenari seran els “The Holly Sinners” i “La Sra. Tomasa”, mentre que els darrers en actuar seran els membres de “Betagarri”, un grup de música originari del País Basc amb més de 20 anys de trajectòria. Llevat de la primera nit d’ahir dimecres, la resta de sessions del Festival de Música a la Platja començaran a un quart de dotze i tancaran a les tres de la matinada.

Foto: Aitor Roger

Foto: Aitor Roger

Aquest és el tercer any consecutiu en què l’Escenari Jove de la Festa Major de Blanes s’emplaça en aquest indret. L’objectiu que es vol aconseguir és fer un salt qualitatiu en la programació de concerts i activitats dirigides al col·lectiu juvenil per consolidar l’Ensorra’t com el nou punt de trobada dels joves durant la Festa Major.

Amb els beneficis obtinguts a través de la gestió de la barra de bar de l’Ensorra’t moltes entitats juvenils podran gaudir d’un calaix econòmic que els permetrà organitzar activitats durant l’any. El Consell Local de Joventut de Blanes el formen les següents entitats: Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes (CAU), Amics d la Cultura Asiàtica de Blanes (ACAB), la Colla Gegantera de Blanes, la Colla de Diables Sa Forcanera, la Comissió de Joves de Morralla, Creu Roja Joventut, Joves d’Esquerra Verda, la Joventut Nacionalista de Catalunya de Blanes i Nuevas Generaciones de Blanes.