Víctor Catalan es presenta a les primàries per encapçalar la llista d’ICV a Blanes

Víctor Catalan

Víctor Catalan

Una setmana després que Iniciativa a Blanes obrís els període de presentació de candidatures per a les primàries, que acaba avui al vespre, el jove estudiant d’arquitectura i actual regidor al municipi selvatà Víctor Catalan ha presentat els avals per a ser candidat a encapçalar la llista d’ICV a les properes municipals.

Catalan és regidor des de les darreres eleccions municipals del maig de 2011, quan es va presentar com a número 4 de la llista d’ICV-EUiA a Blanes. Tot i les poques opcions de sortir (els ecosocialistes tenien 2 regidors fins aleshores), van doblar els vots i els regidors sent el regidor més jove del consistori.

En aquests darrers tres anys, Catalan ha sigut un dels membres de l’Ajuntament més actius, amb més intervencions i propostes presentades al Ple. Actualment es troba fent el Projecte Final de Carrera d’Arquitectura i ho compatibilitza amb els estudis de Dret. Tanmateix, compagina els estudis universitaris amb treballs a l’hostaleria i el turisme a l’estiu, i de becari a l’hivern, “com tants joves de la meva vila, que ens passem l’estiu amb una safata a la mà, fent de cambrers a la platja o al McDonald’s, per pagar-nos els estudis i les despeses”, ha reblat.

En la presentació de la seva candidatura, Catalan ha proposat també un memoràndum de compromisos, com el de limitar-se el total de retribucions a un màxim d’1,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional, limitar-se el mandat a la legislatura entrant, i fer al cap de dos anys una presentació del balanç de la feina feta i compliment dels compromisos que hauria d’aprovar la organització.

En cas que fos rebutjat, dimitiria com a regidor i deixaria pas a una altre persona. “La ciutadania demana a crits que s’apliquin ja mesures per garantir la transparència, la democràcia, i que s’acabin els privilegis dels càrrecs electes, i des d’ICV volem contribuir-hi a donar un pas endavant”.

Segons el reglament de primàries, si no es presentés cap altre candidatura, Catalan seria automàticament candidat a ratificar per l’assemblea de l’organització a Blanes. En cas contrari, s’obriria un procés de campanya per les primàries i votació del candidat abans de finalitzar el juliol.