Premiat el treball de recerca d’un alumne de l’INS Serrallarga de Blanes

A l'esquerra de la imatge, Martí Esquirol

A l’esquerra de la imatge, Martí Esquirol

Un alumne de l’Institut Serrallarga de Blanes, en Martí Esquirol Domenech, del 2n de Batxillerat Humanístic, ha guanyat el primer premi del concurs de Treballs de Recerca del Batxillerat que atorga la Universitat de Vic, en la categoria de treballs dins de l’àmbit de Ciències Socials i Humanitats.

El treball d’en Martí tracta sobre la batalla que tingué lloc al voltant d’Ilerda (Lleida) el 49 aC, on s’enfrontaren les tropes dirigides per Juli Cèsar contra les dels partidaris de Pompeu.

Per poder reconstruir els detalls d’aquest enfrontament bèl·lic, en Martí no solament va analitzar el testimoni del propi Juli Cèsar (en els Comentarii de bello civili) i la versió poètica que en féu Lucà uns anys més tard, sinó que es traslladà a terres de Lleida per poder fer un estudi sobre el terreny i situar els diversos escenaris de la batalla.

El treball està molt ben documentat i evidencia no solament els coneixements del seu autor sobre el tema i el seu rigor metodològic sinó també el seu entusiasme.