Concert a Blanes per poder fer de cooperants a Gàmbia

Els grup de persones que vol cooperar

Els grup de persones que vol cooperar a Gàmbia l’any vinent

Un grup de 13 joves de Blanes -tres d’ells són els monitors i monitores que els acompanyaran- volen fer de cooperants part de l’estiu de l’any vinent, col·laborant en un projecte que està duent a terme a Gàmbia des de fa uns quants anys l’Associació per al Desenvolupament Agrícola de Kuwonku.

Els joves tenen entre 17 i 18 anys i són de l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes, ja que precisament un dels objectius que mena aquest moviment és la vocació de servei i d’aportar l’esforç propi contribuint en projectes tant a Catalunya com a l’estranger. Si bé amb anterioritat des d’aquesta entitat ja s’ha col·laborat en projectes solidaris arreu d’Europa, aquesta serà la primera ocasió en què ho faran al continent africà, molt lluny del què els és habitual.

Precisament el què més els ha atret i els ha fe decidir a donar el pas de treballar com a cooperants ha estat poder fer-ho en un país de costums i tradicions tant diferents a les europees, com ha estat fins ara el seu cas. La idea és anar a Kuwonku (Gàmbia) l’any vinent, entre finals d’agost i principis de setembre, aprofitant les vacances escolars.

Construcció d'un poua Kuwonku

Construcció d’un poua Kuwonku

Un cop allí encara no saben exactament quines tasques se’ls farà dur a terme, si bé des de l’entitat que encapçalen els blanencs Pere Gual i Roser Bitlloch ja se’ls ha avançat algunes de les que podrien responsabilitzar-se. Es tracta de feines com ara monitoritzar tallers a l’escola, o bé ajudar en tasques del camp i en d’altres del dia a dia de l’entitat.

Tal i com explica Xavi Pascual, un dels monitors que acompanyarà el grup de joves, les feines que se’ls encarregaran no tenen una gran dificultat: «Són feines senzilles, que aquí ja han desenvolupat amb anterioritat i que allí ens han explicat que tenen per a ells un valor afegit. Volem ajudar-los, i a la vegada aprendre de primera mà, que hi ha realitats molt diferents a la nostra. Es tracta d’una oportunitat que els joves s’han agafat amb molta il·lusió, amb moltes ganes que pugui arribar-se a fer el projecte».

Concert solidari amb Komplot i Lapao Sound System

Per poder fer realitat el seu somni, necessiten recollir uns 6.000 euros, una quantitat que estan convençuts que serà possible poder abastar durant l’any que encara els queda per marxar a Àfrica. El punt de partida serà un concert solidari que han organitzat amb la col·laboració de l’Àrea de Joventut de Ajuntament de Blanes, i que tindrà lloc el proper dissabte 14 de juny al Casal Jove Morralla, Espai Creatiu.

Grup Komplot / Foto: Quim Llorens

Grup Komplot / Foto: Quim Llorens

El concert compta amb dos plats forts: d’una banda el grup Komplot, i de l’altra els DJ’s Lapao Sound System. Si bé l’entrada serà gratuïta, hi haurà una barra amb begudes i productes a preus molt populars, i a més també s’acceptaran donacions a voluntat. La sessió començarà a dos quarts d’onze de la nit i està previst que s’allargui fins a les 2 de la matinada.

Format al juny de 2012, els Komplot són quatre amics de Blanes i Vidreres: Raül Perea (guitarra i cantant), Óscar Domínguez (guitarra, dolçainer i cantant), Imanol Fernández (bateria i veu) i Kike Rasal (baix i veu). Al principi van començar tocant versions, però aviat van iniciar el camí de la composició que els va dur l’any passat a ser un dels grups finalistes del Destaca’t. Ha estat així, amb composicions pròpies, quan han trobat un so propi per a les seves cançons en català i castellà, amb un estil que té tocs d’ska, rock i punk.

Els membres de Lapao Sound System / Foto: Quim Llorens

Els membres de Lapao Sound System / Foto: Quim Llorens

Per la seva banda, els DJs Lapao Sound System estan integrats pels també blanencs Ricard Coll i Oriol Roger. Tots dos garanteixen oferir una entretinguda sessió per acompanyar als noctàmbuls fins que s’acabi la festa. Els Komplot i els Lapao Sound System ja van compartir cartell l’any passat, en motiu del tret de sortida de la Festa dels Co-Patrons de Blanes.

Altres mitjans per aconseguir reunir els 6.000 euros que necessiten serà organitzar sopars per Associacions de Veïns que fan festes de barri, preparar berenars durant les tardes que es faci el CAU, o bé festes d’aniversaris particulars. Un altre recurs que també pensen tirar endavant és demanar subvencions, tan a nivell Europeu com a nivell intern del propi moviment de Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya.