El Duo Degli Archi oferirà demà al cicle Música a l’Esperança el concert «Clàssics de Butxaca»

D

Geert Krosenbrink i Paul P. Stouthamer

La història del Duo Degli Archi comença l’any 1986 quan els seus components, holandesos, es troben per casualitat a Barcelona. Intercanviant experiències i no del tot satisfets amb el repertori existent per a violí i violoncel, van optar pel camí més espinós de l’arranjament. O sigui, passar una obra per a una formació per a la qual no va ser escrita originalment.

Aviat van descobrir les quasi infinites possibilitats de reduir el gran repertori a les seves estructures bàsiques: harmonia, melodia i ritme, sempre respectant al màxim l’esperit de cada obra.
Amb l’ànim d’acostar-se a tot tipus de públic van decidir portar la seva música als carrers, a les escoles i a esdeveniments de caràcter popular, obtenint sempre els elogis d’aficionats i professionals. L’any 2009, a París, van enregistrar un CD Classic Boulevard.

Geert Krosenbrink, violí

Nascut a Amsterdam és Llicenciat al prestigiós Conservatori Superior de Música d’Utrecht. Va aterrar a Barcelona ja fa molts anys amb la popular Riciotti Ensemble d’Amsterdam, orquestra jove especialitzada en tocar al carrer.
És membre/fundador de la Orquesta de Salon La Bohème, del Quartet Orquídea i de la Blue Monday Orchestra. Va participar a Mar I Cel de Dagoll Dagom, col·labora habitualment amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, durant dos anys ha estat titular a l’“Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu” i és concertino a l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat.

Paul P. Stouthamer, violoncel

També de nacionalitat holandesa, realitza els seus estudis al Conservatoire Superieure de Lille (França), a la Universitat d’Akron (Estats Units) i al famós Berklee College of Music de Boston
Dedicat en especial al jazz, la seva feina es desenvolupa per Espanya, Holanda i Estats Units, però no només: L’estiu que ve per, per exemple, serà a Andorf (Àustria) com a professor del International Summer Course for Orchestra with Jazz und Popular Music Repertoire, dins els marc de la European Jazz & Pop Orchestra 2014 . I és també professor d’improvisació al Taller de Músics de Barcelona.

L’alternança de la interpretació i la docència és constant a la seva carrera i es completa amb la seva labor de composició, havent estrenat obres a Alemanya i als Països Baixos.
Ha col·laborat amb artistes tan diversos com l’Azart Theatre Company, Rafael Subirachs, Jordi Sabatès, la Companyia Elèctrica Dharma, Alfredo Flores, Perico Sambeat, Jo Krause, Marici Villavecchia (Música a l’Esperança 1991), Anna Ruggiero, Julian Vaughan, Frans Vermeersen, Terrence Butler, Chicuelo, Ginesa Ortega, etc.

Programa

1ª part

Concert en Sol major Antonio Vivaldi (1678-1741)
Sonata para violí i continu en sol menor Georg Philipp Telemann (1681-1767) -Adagio
-Vivace
-Allegro
Meditation (de l’òpera Thais) Jules Massenet (1842-1912)
Vals de les Flors (del ballet El Trencanous) Piotr Ilitch Tchaïkovski (1840-1893)
Dansa ritual del foc (del ballet El amor brujo) Manuel de Falla (1876-1946)
Simfonia no.5 en do menor Op.67 Ludwig van Beethoven (1770-1827)
(1r moviment: Allegro con brio)

2ª part

Dansa del sabre (del ballet Gayaneh, op.50) Aram Khatxaturian (1903-1978)
7 danses populars romaneses Béla Bartók (1881-1945)
La Primavera de “Les quatre estacions” Antonio Vivaldi
-Allegro
Après un rêve (de Trois mélodies, op.7) Gabriel Fauré (1845-1924)
Toreador (de l’òpera Carmen) Georges Bizet (1838-1875)
Pavane pour une infante défunte Maurice Ravel (1875-937)
Dansa hongaresa núm. 5 WoO1 Johannes Brahms (1833-1897)