EUiA-ICV de Blanes proposa suprimir barreres arquitectòniques en la zona turística i Mas Enlaire

barreres_4Dijous vinent es debatrà una moció del grup municipal d’EUiA-ICV al plenari de maig de l’Ajuntament de Blanes, on es proposarà adaptar dues zones importants per facilitar els desplaçaments de les persones amb mobilitat reduïda.

barreres_1Així, el portaveu Joan Salmerón, i el regidor Víctor Catalan assenyalen que des de 2007, any en què varen sortir de l’Equip de Govern, s’ha deixat congelat el pla de supressió de barreres arquitectòniques, que durant el mandat de l’ex-regidor de la coalició Argemir González, es va adaptar la connexió de diverses zones, com Ca La Guidó, fins al centre i els equipaments públics més importants al municipi.

barreres_2Per aquest motiu es van reunir fa dues setmanes amb l’entitat MIFAS, associació que compta amb més de 200 socis a Blanes que treballen, entre altres, per la supressió de les barreres arquitectòniques. D’aquesta reunió, va resultar la proposta d’adaptar dues zones amb un gran dèficit quant a zones adaptades, com la zona turística al voltant de l’Avinguda de Madrid.

barreres_3Precisament, Blanes compta amb més d’una vintena d’habitacions adaptades per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) als hotels, però que no es poden desplaçar per la zona degut a les barreres arquitectòniques, i que ha provocat, entre altres, que una associació estatal de persones amb mobilitat reduïda traslladés de Blanes a Malgrat la seva destinació per vacances.

barreres_5A instancies de MIFAS es proposarà al ple adaptar una de les dues voreres que connecten la zona nord de Blanes (Valldolig, Mas Borinot, carretera de Lloret-La Pedrera, i la part baixa de Mont-Ferrant) fins a la rotonda del col·legi Santa Maria, on ja hi ha una ruta adaptada fins al centre de la vila, així com el barri de Mas Enlaire amb el Mercat Municipal, proposta que ha sigut també demanada per l’Associació de Veïns d’aquest barri, i reclamació que porten a l’Ajuntament.

En aquest sentit, Salmerón ha declarat que «és un dret de tota la ciutadania tenir possibilitat de desplaçar-se lliurement per tot el poble, sense impediments que limitin la seva llibertat». Així mateix, Catalan, ha afegit que «no es tracta només de millorar la vida dels blanencs que es desplacen en cadira de rodes, sinó també d’aquelles persones que van amb el cotxet de nens, carros de la compra o la gent gran».