Actes a Blanes els dies 18, 19 i 20 de març

Divendres 18 de març 

§ A les 19 hores, a la Casa de la Cultura (C. de Mn. J. Arcelós, 7), i organitzat per l’Oficina de Català de Blanes: Acte inaugural de la 8a. edició del Voluntariat per la Llengua. 

§ A les 20,30 hores, a l’Auditori del Centre Catòlic (C. de Roig i Jalpí, 16), i organitzada per Blanes Decideix: conferència: Els avantatges econòmics d’una Catalunya Estat, a càrrec d’Antoni Bertran, membre de la Fundació Catalunya Estat. 

§ A les 21,30 hores, al Centre Cultural els Padrets (C. de Sant Bonós 5), i organitzat per la Plataforma de Dones de Blanes, dins del cicle de cinema Dona i Interculturalitat: Video Fòrum Fire, de Deepha Mehta, Índia, 1996. 

 

Manaies de Blanes

Dissabte 19 de març

§ A les 11 hores, des de la Trav. de Raval fins a la Pl. de la Biblioteca Comarcal, i passant pels carrers de Raval, de la Muralla, i del Dr. Xavier Brunet, per Pl. de Catalunya, pel C. de S’Auguer i per la Pl. dels Països Catalans: Cercavila dels Manaies de Blanes. En arribar a la Biblioteca, exhibició d’evolucions dels manaies (figures). 

§ A les 22 hores, al Teatre de Blanes (C. Ample, 26): Serrat Balla. La Companyia Color Dansa posa a ballar l’imaginari poètic i musical de Joan Manuel Serrat. La companyia Color Dansa posa a ballar l’imaginari poètic i musical de Joan Manuel Serrat. Vuit ballarins i ballarines d’estils ben diferents busquen crear aquest món Serrat on el públic pugui escoltar les seves músiques, lletres o cançons a l’hora que visualitza imatges i situacions, personatges i vides plenes de màgia i intensitat. Preu entrada: de 6 a 15 euros.

Diumenge 20 de març 

§ De les 9 a les 14 hores, al Pavelló Vermell de la Ciutat Esportiva de Blanes (Mas Cuní, 43), i organitzada per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals: 4a Jornada Puntuable d’Eslàlom en Cadira de Rodes. 

§ De les 10 a les 13 horesVisita lliure a l’ermita de Sant Joan

§ A les 19 hores, al Centre Cultural Els Padrets (C. de Sant Bonós, 5) Concert de Hang a càrrec de Marc Pou

Un Hang és un instrument de percussió afinat harmònicament, construït en acer, i creat per laboratori per PANArt, a Suïssa, l’any 2000. Hang en idioma Bernès significa “ma”, tot i que es pot tocar de diverses formes: amb la punta dels dits, els polzes, el palmell de la mà o barrejant les tres alhora. La majoria de les vegades, el Hang es col·loca sobre les cames del músic. No cal que busqueu aquest instrument a les botigues doncs només es fabriquen uns 400 hangs a l’any i únicament es venen a la casa matriu que l’empresa té a Berna (Suïssa).

La creació d’aquest instrument és una purament artesanal … Cada hang té un to base en forma d’un cercle en la corona del Hang (RE), i als costats de l’instrument hi ha 7 o 8 tons també en forma de cercles. Els tons laterals sonen diferent en cada hang i per aquest motiu cap hang té la mateixa sonoritat. El seu so és similar al de la marimba, metàl·lic però harmònic i podria dir-se que és el feliç resultat de la unió de l’art, la ciència i la tecnologia. L’entrada al concert es gratuïta condicionada a l’aforament de l’espai

§ A les 19 hores, a l’Auditori del Centre Catòlic (C. de Roig i Jalpí, 16). Vetllada de Sant Josep amb el duet Evoéh, compost per Ana Barrabés (veu) i Jesús Olivares (guitarra).

                                                           EXPOSICIONS I ALTRES


Fins al 31 de març 
§ Al vestíbul de la Biblioteca Comarcal (Pg. de Catalunya, 2), i organitzada per Manaies de Blanes, dins l’espai Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura. Exposició: Recreació històrica de la V Legió Macedònica (materials de l’entitat i projecció de material gràfic). 
Horari: De dilluns a divendres, de 10 a 13 i de 16 a 20,30 hores. Dissabtes, de 10 a 14 hores. 

Del 19 de març al 3 d’abril 
§ A la Sala Municipal d’Exposicions “María Luisa García-Tornel”, ubicada al C. Ample, 11, i organitzada pel Departament de Medi ambient de l’Ajuntament de Blanes. Exposició Canvi Climàtic a la Comarca de la Selva. Biodiversitat en les Zones Humides. Horari: Cada dia, d’11 a 13 i de 17 a 20 hores.