Tordera modifica el Pla General perquè Inditex pugui consolidar-se

L’Ajuntament de Tordera va aprovar ahir en sessió plenària la modificació puntual del Pla General al sector de Fibracolor, qualificant com a sòl industrial els 140.000 metres quadrats que Inditex necessita per desenvolupar el seu nou centre logístic de Tordera. El projecte de desenvolupament de l’actuació d’Inditex a Tordera ocuparà una superfície de 212.000 metres quadrats, 140.000 dels quals es destinaran a magatzem, 45.000 a zona verda i la resta a vials i comunicacions.

L’Ajuntament ha coordinat els tràmits urbanístics necessaris per la modificació puntual del pla general conjuntament amb els serveis tècnics d’Inditex i amb el Departament d’Urbanisme de la Generalitat per tal que durant el procés urbanístic no es produeixin demores ni prescripcions que retardin el desenvolupament del projecte.

Amb l’aprovació inicial de dijous Inditex ja podria demanar el permís d’enderroc de l’antiga fàbrica Fibracolor i començar les obres de les noves naus en el període de quatre mesos -una vegada enllestida l’aprovació provisional i la definitiva que regeix la normativa urbanística-.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia, va destacar que «les administracions han de facilitar, no regalar, l’arribada de nova activitat econòmica i més si aquesta activitat és no-contaminant». En aquest sentit l’alcalde va destacar que les valoracions del sòl s’han fet aplicant els paràmetres als que l’Ajuntament està obligat per llei.

Edició: JFG – Foto: Ajuntament de Tordera