Oberta la convocatòria per triar el cartell del 44è Concurs de Focs d’Artifici del 2014

Carla Garcia, al centre de la imatge, va ser la guanyadores de l'any passat

Carla Garcia, al centre de la imatge, va ser la guanyadores de l’any passat

L’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes i la comissió tècnica del Concurs de Focs han convocat el certamen per triar el cartell que servirà per anunciar la 44a edició del festival pirotècnic. El Concurs de Focs d’Artifici de la Costa Brava és el principal atractiu de la Festa Major de Santa Anna.

Seguint el criteri dels dos anteriors anys, el concurs de cartells s’ha convocat amb l’objectiu d’impulsar i fomentar la creativitat artística en motiu d’un dels esdeveniments més destacats i populars que es fan a Blanes. Enguany l’esdeveniment pirotècnic se celebrarà del dijous 24 al diumenge 27 de juliol.

El Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava és una de les principals eines de projecció i promoció turística de Blanes. El fet que se celebri coincidint amb la Festa Major dóna un valor afegit als visitants, que ja compten habitualment amb activitats d’oci i cultura al municipi. Atesa la importància que tenen tots dos esdeveniments, l’Ajuntament de Blanes està interessat en què la imatge promocional estigui en consonància amb la seva repercussió.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

Els participants tindran plena llibertat per escollir la temàtica del cartell, tot i que sempre haurà de ser representatiu i relacionat amb els focs d’artifici, i tenir una clara finalitat divulgadora d’aquest esdeveniment. El termini per presentar originals pel concurs de cartells d’aquest 2014 es tancarà el proper dimecres 7 de maig.

La proclamació del cartell guanyador es farà el 16 de maig a les set de la tarda, coincidint amb la inauguració de l’exposició que es podrà visitar a la Casa Saladrigas fins el 31 de maig amb totes les obres presentades a concurs. L’autor del treball guanyador rebrà com a premi 750 euros i només es pot presentar una obra per autor.

L’any passat es van rebre 47 treballs, després que al 2012 van concórrer 13 artistes. Els 47 participants de l’any passat procedien majoritàriament de Blanes, amb un total de 25 propostes, mentre que les 22 restants provenien de Barcelona, Lloret, Salt, Girona, Santa Coloma de Farners, Malgrat, Pineda, Sant Feliu de Guíxols, Ripollet, Bescanó, Quart i Breda. La guanyadora de l’any 2013 va ser Carla Garcia Durlan, de Pineda de Mar i de 26 anys d’edat.

Les propostes per concórrer al concurs de cartells 2014 s’han de presentar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes de dilluns a divendres, de 8 del matí a 15 del migdia i dissabtes de 9:30 a 13:30 hores.

Per facilitar la presentació de propostes, es pot demanar hora a la web de l’Ajuntament, a l’apartat de cita prèvia: http://blanes.cat/docweb/reserva.previa