Milers de persones omplen el centre de Blanes per presenciar la Rua de Carnaval

Van participar 20 carrosses i més de 1.400 persones

Des de fa molts anys, l’acte central del Carnaval a Blanes és la Rua que se celebra la tarda del diumenge. Com també ha esdevingut habitual, milers de persones s’han aplegat al llarg del seu recorregut que transcórrer pel centre de la vila per poder admirar les imaginatives disfresses de les gresques, les evolucions i danses dels membres de les comparses i les espectaculars carrosses que també aporten la banda sonora a l’esdeveniment.

Foto: JFG

Foto: JFG

Enguany han desfilat a la rua més de 1.400 persones, 22 carrosses i 20 comparses que majoritàriament provenien de Blanes, Lloret i Tossa, així com de diverses poblacions de l’Alt Maresme, la Selva interior i Girona. Pels volts de les cinc de la tarda, la rua ha iniciat el seu recorregut pel carrer Jaume I, ha seguit per la plaça Solidaritat, rambla Joaquim Ruyra, plaça de Catalunya i passeig de la Marina.

Foto: JFG

Foto: JFG

Els temes que han fet servir les gresques per inspirar-se en la confecció de les disfresses, com marca la tradició, han estat força variats. Així, hi havia des del conegut personatge Winnie the Pooh fins a unes papallones i libèl·lules, passant per les sempre incombustibles bruixes, escarabats morruts, pirates, una fantasia guerrera, marietes, i gresques inspirades en els musicals La Botiga dels Horrors amb plantes carnívores incloses, i Cabaret, amb experimentats i voluptuoses dansaires, entre d’altres.

Foto: JFG

Foto: JFG

Tancant la rua hi havia la carrossa del Rei del Carnaval de Blanes, que ha desfilat amb una gresca ambientada en els diferents personatges del circ. Enguany han tingut cura de tots els aspectes relacionats amb el Rei Carnestoltes els membres de l’Associació de Veïns de Valldolig, que ahir a la nit ja van protagonitzar l’arribada, cercavila i pregó que es va oferir a l’escenari del passeig de Dintre, davant l’Ajuntament.

Foto: Joan Sanchez Saura

Foto: Joan Sanchez Saura

Les altres quatre entitats de Blanes que també han participat a la rua d’avui diumenge han estat l’Associació de Veïns de Mas Borinot-Can Illas, que desfilaven amb la gresca que duia per títol La Montaña rusa de Blanes; l’Esbart Joaquim Ruyra amb la fantasia Benvinguts al Cabaret, que ocupava dues carrosses; el Cotton Bar i l’Associació Kedem amb la disfressa Música; i l’entitat Que Vingui qui Vulgui, que ha presentat un particular Saloon Oeste Casino.

Foto: JFG

Foto: JFG

Concurs de Carrosses i Comparses

Coincidint amb la celebració de la rua, també s’ha celebrat el Concurs de Carrosses i Comparses, que repartirà tres primers premis per a tres categories diferents: per a carrosses que siguin de Blanes, carrosses d’altres municipis i comparses en general. Els tres primers classificats per a les dues primeres categories tenen els mateixos imports: 1.200 € pel primer premi, 800 € pel segon i 400 € pel tercer. Per últim, a la categoria de comparses el primer premi és de 600 €, el segon de 400 € i el tercer 200 €.

Foto: JFG

Foto: JFG

El III Carnaval de la Costa Brava Sud es tancarà a Blanes dimecres de la setmana vinent, amb diverses activitats en motiu de l’Enterrament de la Sardina, que comptarà amb la col·laboració de l’entitat blanenca Que Vingui qui Vulgui i l’Associació de Veïns de La Plantera.

Foto: Joan Sanchez Saura

Foto: Joan Sanchez Saura

Serà durant aquest acte quan també es donaran a conèixer els guanyadors dels dos concursos que s’han celebrat en motiu d’aquest cicle festiu: el de Disfresses a la Feina i el de Carrosses i Comparses.