L’escola Marià Cubí i Soler de Malgrat perdrà una línia de P3 el curs vinent

Foto: Ona Malgrat

Foto: Ona Malgrat

El departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha anunciat que suprimirà una de les dues línies de P3 que actualment ofereix l’escola pública Marià Cubí i Soler de Malgrat de Mar.

Els mestres del centre educatiu han omplert de cartells els carrers del municipi aquesta nit per mostrar el seu rebuig a la decisió del govern. Asseguren que hauran de suprimir alguns dels serveis que ara ofereixen.

Des de l’escola Marià Cubí i Soler han explicat a Ona Malgrat que hi ha tres factors que han conduït a l’eliminació d’una de les dues línies de P3 del centre de cara al curs 2014-2015: la reducció de la taxa de natalitat a Malgrat, la disminució del nombre de persones nouvingudes al municipi i el fet que les tres escoles concertades del poble puguin oferir cinc places més per línia.

Mercè Sala, cap d’estudis de l’escola, ha titllat la situació de «delicada». Sala ha comentat que, més enllà de perdre un tutor, la mesura comportarà també l’eliminació de reforços i d’especialistes i, per tant, de serveis. En aquest sentit, un dels que es podria veure afectat amb la mesura és l’aula d’educació especial que el centre va decidir continuar oferint després que Ensenyement els eliminés la classe per les retallades.

La cap d’estudis ha dit que l’escola se sent el «comodí del poble» perquè en el transcurs dels darrers anys s’han hagut d’adaptar a situacions ben diverses eliminant sales, com el laboratori, per encabir alumnes, o bé, com ara, suprimint línies perquè en falten.

L’escola pública Marià Cubí i Soler ofereix actualment dues línies de tots els cursos, excepte de 4t i de 5è que en té tres d’obertes. El centre esperarà a rebre totes les sol·licituds de la preinscripció per al curs vinent, que tindrà lloc de l’11 al 21 de març, per pressionar de nou el departament d’Ensenyament de la Generalitat i intentar que faci un pas enrere en la decisió de suprimir una línia de P3 al centre.