L’Ajuntament de Tossa de Mar vol rehabilitar punts emblemàtics de la Vila Vella

Treballs de rehabilitació de la Vila Vella endegats per l'Ajuntament

Treballs de rehabilitació de la Vila Vella endegats per l’Ajuntament

L’equip de govern de Tossa de Mar té intenció de realitzar un projecte d’actuació patrimonial a la Vila Vella que consisteix en la rehabilitació de la Plaça d’Armes, l’adequació de la Plaça de l’Ava Gardner i entorn, la millora de l’accessibilitat, de l senyalització i dels espais verds.

El pressupost per aquest projecte d’actuació és de 589.277,32 euros, però la intenció de l’equip de govern és que més de la meitat d’aquests diners, concretament 353.566,39 euros, siguin subvencionats per la Generalitat a través dels Pla de Foment Territorial de Turisme 2014. De moment, l’Ajuntament de Tossa ha aprovat concórrer a la convocatòria de subvencions d’aquest pla.

I és que l’equip de govern té molt clar que la Villa Vella és el principal reclam turístic de la població, i una de les icones més singulars de la Costa Brava. Per això, de moment, s’ha fet un esforç econòmic per contractar dues persones de Tossa destinades principalment a fer neteja i manteniment de l’espai, i també s’ha comprat nova maquinària i nou mobiliari per a Vila Vella.

Tossa de Mar / Foto: Xavier Pou

Tossa de Mar / Foto: Xavier Pou

En aquest sentit, s’ha millorat l’enjardinament; s’ha plantat gespa darrera l’església de la Vila Vella; s’ha millorat la instal·lació del reg; s’han fets petit murs de contenció amb pedres; s’ha netejat intensament l’interior de les torres; s’han eliminat les instal·lacions en desús, com les llums antigues o que ja no funcionaven; i també es fa manteniment de l’espai amb la recollida de brossa o el buidatge continuat de papereres.

Aquestes accions han permès, a banda de millorar estèticament un dels espais més representatius de la Costa Brava, guanyar en seguretat i mobilitat per a les persones.

L’Associació Professional d’Empresaris d’Hostaleria, la Unió de Botiguers i l’Associació de Veïns de Vila Vella donen suport al projecte d’actuació patrimonial a la Vila Vella impulsat per l’equip de govern.