El grup Trogloditas actuarà aquest divendres al Morralla de Blanes

Els membres de Trogloditas

Els membres de Trogloditas

El casal jove Morralla, Espai Creatiu de l’Ajuntament de Blanes allotjarà el proper divendres 21 de febrer la única actuació que es podrà veure a comarques gironines de la gira de presentació del treball que significa la tornada als escenaris del grup Trogloditas. El concert començarà a les 10 de la nit i comptarà amb l’actuació del grup blanenc Electric Fly Killers. El preu de l’entrada al concert és de 7 euros.

Des de Trogloditas no es considera que es tracti exactament d’una resurrecció, sinó de trencar el silenci mantingut durant uns anys, i que dóna a l’hora la possibilitat de poder gaudir en directe de tota una llegenda viva del rock and roll manufacturat a Catalunya. Reconvertits en quintet, Trogloditas ha retornat als escenaris amb una gira que coincideix amb el 30è aniversari del seu naixement, llençant el seu primer disc com a banda independent.

L’actual formació aplega als veterans homes de les coves Jordi Vila (bateria) i Josep Simón Ramírez (baix); i els combina amb la sang nova que aporten Andreu Muntaner “Lobo” (veu), Diego García Fernández (guitarra) i Antonio Retamosa “Tony Pick” (guitarra). Al concert que faran divendres al Morralla de Blanes, també els acompanyarà com a convidat especial el mític guitarrista Xavi Nuri Tacker, exmembre de la banda original.

La gira de presentació ha començat aquest febrer, mentre que el disc -gravat entre agost i setembre de l’any passat al Rock Palace Studio de Madrid-, ha estat editat en vinil i CD pel segell Lemuria Music i du per títol el nom dels seus autors: Trogloditas. Poques vegades un títol tan concís pot resultar ser tan contundent, ja que la trajectòria que avala la banda, amb tres dècades d’història a l’esquena, ja és més que suficient.

El treball està composat per 14 cançons, amb noves composicions i alguna versió del seu repertori històric. Amaguen lletres sinceres, carregades de revolució, històries d’amor i declaració d’intencions. A més a més, el disc inclou un DVD amb el documental Trogloditas, on va començar tot, dirigit per Juan Armal qui, a través de diverses entrevistes, destria la història de la formació.

Rock blanenc per acompanyar amb els Electric Fly Killers

El concert que oferiran Trogloditas anirà precedit per l’actuació del grup de Blanes Electric Fly Killers, que extreu de les seves guitarres un rock moter i directe, sense grans parafernàlies i amb reconegudes influències dels més grans: els Motohead, ACDC o Trubonegro, entre d’altres.

El grup es va formar el 2007 i el seu darrer treball és Never Too Late, tota una declaració d’intencions que aplega nou temes ràpids, directes i molt rockers de la vella escola amb certes reminiscències dels més primitius Ramones.

La banda blanenca està formada per Roger Planas “Rock G” (veu), Marc Illas “Markbat” (bateria i teclats), Antoni Solà (guitarra i veu d’acompanyament), Sergio Mateos “The kid” (guitarra) i Xavi Illas “Braganzianno” (baix).