El TSJC dóna la raó a l’Ajuntament de Blanes per rebre una subvenció de 197.000 euros

Camp de futbol de Ca la Guidó

Camp de futbol de Ca la Guidó

La secció cinquena de la Sala Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès una sentència que desestima el darrer recurs presentat pel Consell Català de l’Esport, que es mostrava contrari a atorgar una subvenció de 197.623 euros a l’Ajuntament de Blanes pel camp de futbol de Ca la Guidó. D’aquesta manera, es dóna la raó a l’Ajuntament de Blanes i es posa punt i final a un procés iniciat fa gairebé vuit anys. Ara, l’organisme de la Generalitat haurà de pagar la subvenció.

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, s’ha mostrat satisfet en conèixer la sentència del TSJC: «Finalment s’ha fet justícia. El temps ens ha donat la raó en un tema que estava claríssim que Blanes havia de guanyar tard o d’hora. Sempre havia confiat que la sentència seria favorable, perquè el què es demanava no era ni més ni menys que poder obtenir una subvenció de la mateixa manera que altres municipis també van rebre-les pels seus equipaments esportius».

Un llarg procés iniciat l’any 2006

Els fets es remunten al juliol de l’any 2006, quan l’Ajuntament de Blanes va presentar una sol·licitud de subvenció de 197.623 euros al Consell Català de l’Esport per a les obres d’instal·lació de gespa artificial al camp de futbol de Ca la Guidó. Aquesta inversió es va dur a terme la tardor d’aquell any, amb un pressupost que voltava el mig milió d’euros, dels quals l’administració catalana en subvencionaria un 25%.

Posteriorment, l’octubre de l’any 2007, el consistori blanenc va rebre la resolució de la Generalitat que desestimava aquesta petició. El Consell Català de l’Esport va al·legar que l’Ajuntament no havia presentat tota la documentació necessària per obtenir-la i, més concretament, l’acreditació conforme era el titular dels terrenys sobre els quals s’emplaça l’equipament esportiu.

futbol_calaguidoEls serveis jurídics de l’Ajuntament van presentar el novembre del 2007 un requeriment previ al Consell Català de l’Esport perquè revisés la resolució denegatòria. Després que el govern català va tornar a desestimar de nou aquest requeriment, el juliol de l’any 2008 l’Ajuntament va decidir interposar un recurs contenciós administratiu davant el jutjat.

Així les coses, van passar dos anys més fins que aquest organisme jurídic va resoldre favorablement al consistori blanenc. Mitjançant una sentència dictada el 29 de juny de 2010, el jutjat contenciós administratiu número 4 de Barcelona va donar la raó a l’Ajuntament de Blanes. El tribunal va argumentar que la institució reunia tots els requisits per ser beneficiari de la subvenció. La sentència condemnava el Consell Català de l’Esport a atorgar la totalitat de l’ajut econòmic.

Amb tot, el Consell Català de l’Esport no va acceptar la sentència, que va recórrer al TSJC. Per la seva banda, l’Ajuntament de Blanes va oposar-se a aquest nou recurs i, finalment, el TSJC, a través de la sentència definitiva, ha acabat donant la raó al consistori blanenc.