Efrem Gordillo presenta a Blanes el seu primer llibre «Dalí, el gran pensador»

Efrem Gordillo, durant la presentació del seu llibre / Foto: Aitor Roger

Efrem Gordillo, durant la presentació del seu llibre / Foto: Aitor Roger

La sala d’actes Roberto Bolaño de la Biblioteca Comarcal es va tornar a omplir ahir al vespre de gom a gom per allotjar l’esperada presentació del llibre «Dalí, el gran pensador. Llegat d’un escriptor desconegut», que va anar a càrrec del seu autor, Efrem Gordillo Pla. El jove professor de filosofia defensa i analitza en el seu primer llibre el pensament filosòfic del pintor, la faceta més desconeguda de Salvador Dalí.

Convençut de la gran qualitat literària del genial pintor empordanès, Efrem Gordillo, veí de Blanes, va conèixer els seus escrits gràcies a un treball d’estètica que va haver de fer a la facultat. Dalí és autor de l’obra «Salvador Dalí: Diario de un genio» i «Los cornudos del viejo arte moderno».

A mesura que va anar capbussant-se en la seva obra literària, Gordillo també se’n va adonar que hi ha pocs estudis sobre el pensament filosòfic de Dalí, llevat de la tesi doctoral de Vicenç Santamaria, que se centra només en els anys 30.

Foto: Aitor Roger

Foto: Aitor Roger

D’aquesta manera, la filosofia daliniana ha acabat sent el tema de la tesi doctoral que està preparant Efrem Gordillo, abans de la qual ha publicat aquest llibre divulgatiu que està adreçat a tots els públics. A través de la seva lectura, es pot descobrir que els textos dalinians estan farcits de temes crucials que apareixen de manera recurrent: la política, la religió, la mort i l’erotisme en són alguns.