Aula Blanes dedica la conferència d’avui a l’origen de la vida a la Terra i els microorganismes


En el marc del cicle de conferències d’Aula Blanes, avui a partir de les 20 hores Tomàs LLorens parlarà dels «Microorganismes del sofre i l’origen de la vida a la Terra».

Llorens farà un viatge a través de la història de la Terra fins arribar al punt on es van donar les condicions precises per a l’origen de la vida: la primera cèl·lula de la qual en prové tota la vida a la Terra; els humans, les plantes, els animals, els fongs, els microorganismes… En aquest punt explicarà què són els microorganismes i perquè fins fa ben poc no hem sabut com uns éssers tan petits i invisibles a ull nu són tan importants per a què la Terra sigui un lloc habitable (teoria de Gaia).

Després, explicarà els bacteris del sofre, que estudia en l’actualitat a la vegada que fa la tesi doctoral al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC). Es tracta d’uns microorganismes que són reductes d’aquells que van aparèixer en un primer moment a la Terra i que actualment només trobem en llocs molt concrets i especials, un d’ells el tenim molt a prop de Blanes: l’estany de Banyoles.

I finalment entendrem perquè els microorganismes del sofre poden jugar un paper molt important en un futur proper,degut al canvi climàtic que estem vivint actualment.