Augmenta la participació en el 39è Concurs de Pessebres i Diorames a Lloret de Mar

Diorama guanyador, obra del lloretenc Josep Ferrer

Diorama guanyador, obra del lloretenc Josep Ferrer

El concurs de pessebres convocat per l’Ajuntament de Lloret i l’Associació de Pessebristes ha registrat enguany un rècord de participació, amb un total de 163 participants en totes les categories, set més que a l’any anterior. En total s’han presentat a concurs 21 diorames, 98 pessebres a la llar i 44 establiments ientitats han participat a la Ruta Pessebrista.

Els Diorames han estat exposats durant les Festes de Nadal a la Capella dels Sants Metges. La mostra l’han visitat més de de 3.100 persones. El concurs, que enguany arribava a la 39ena edició, constava de tres categories:
– concurs de diorames artístics
– concurs de pessebres a la llar en les categories artística i popular
– concurs de pessebres d’entitats, establiments hotelers i comercials.

Enguany, el veredicte del Jurat, va decidir atorgar els premis als millors pessebres a Josep Ferrer, de Lloret de Mar, en la categoria de diorames, mentre que en la categoria de pessebres artístics, els guardons han estat per a Pere Batlle (Banyoles), Josep Coromines (Banyoles) i Lluís Gubert (Palafrugell). En aquesta categoria el jurat també va considerar lliurar tres accèssits a Jordi Gratacós (Banyoles), Maria Bril·li (Palafrugell) i a Albert Català (Sant Feliu de Guíxols).

Pel què fa al Concurs de Pessebres a la Llar, en la Categoria Artística, els premiats han estat Núria Perea Domènech, Josep Babí Vila i Cristina i Maria Lloveras. També es va lliurar un accèssit a Montserrat Martí. Mentre que en la Categoria Popular els premiats han estat Jesús Terradas, Maria López Guirado i Manel Boadas. En aquesta categoria s’han concedit dos accèssits a Anna Ferré Castells i a Salvador Pujós.

El consistori ha distribuït durant les passades festes de Nadal, fulletons amb la localització dels diferents pessebres fets per hotels, comerços i entitats, sobre un plànol. Els guanyadors en aquesta categoria han estat:
– Entitats: Parròquia de Sant Romà, Col·legi Immaculada Concepció i Casal de la Gent Gran.
– Hosteleria: Hotel Don Juan, Hotel Marsol i Restaurant El Trull.
– Comerços: Ferreteria El Clip, Can Valls i Perruqueria Jesús Vega.

El lliurament de premis es va fer el passat dissabte 11 de gener. Durant l’acte també es va retre homenatge a Joan Mestres i Baixes (Sant Joan Despí), un gran pessebristes i figuraire, i que va morir l’any passat. Joan Mestres estava molt vinculat a Lloret perquè estiuejava a la vila i perquè va col·laborar durant molts anys amb l’Associació de Pessebristes. Se li va fer entrega a les filles, nétes i besnétes que van assistir a l’acte, una placa i un llibre de Lloret de Mar dedicat per l’alcalde.