Comencen les obres de l’Escola Sa Forcanera de Blanes

Foto: JFG

Foto: JFG

Durant aquests primers dies de l’any han començar els treballs de preparació perquè les obres de l’edifici de l’Escola Sa Forcanera puguin començar aquesta setmana. Així, avui 8 de gener està previst que es faci el tancament del perímetre on s’estarà feinejant durant els propers mesos i s’efectuaran les primeres tasques, que consistiran en fer el condicionament de l’espai, amb el rebaix del sòl i l’aplanament del terreny.

La Generalitat ha inclòs als pressupostos d’aquest 2014 una partida de 2,5 milions d’euros destinada a la construcció del col·legi. Les obres es van adjudicar a finals de l’any passat a la UTE Acsa, Obras e Infraestructuras SA & Electromecànica Soler SL, i compten amb un termini d’execució d’un any.

Foto: JFG

Foto: JFG

Per la seva banda, l’Ajuntament de Blanes ha destinat una partida de 15.000 euros als pressupostos municipals per aquest any 2014. Aquests diners es destinaran a les despeses de trasllat del mobiliari i la documentació des de l’actual centre educatiu.

L’edifici de l’Escola Sa Forcanera acollirà dues línies i ocuparà una superfície de 4.639 metres quadrats dins d’una parcel·la de 10.475. Els terrenys on es farà l’escola, que van ser cedits per l’Ajuntament de Blanes al govern català, formen part del Pla Parcial Costa Brava i estan situats a tocar de la carretera d’accés a la Costa Brava per un costat, i per l’altre a prop de la plaça Onze de Setembre, on actualment hi ha els barracons on s’imparteixen les classes d’aquest centre educatiu des que va ser creat com a tal.

Foto: JFG

Foto: JFG

El futur centre educatiu constarà de tres blocs: el primer d’educació infantil amb planta baixa, tres patis protegits pel joc dels infants, i un annex per la biblioteca i les aules de reforç i desdoblament. El segon bloc consta de planta baixa i planta on hi ha educació de primària, la zona de serveis i les aules en planta baixa i primera per crear un pati tipus claustre, amb accés a les classes i al menjador. Finalment, al tercer bloc hi ha la sala polivalent/gimnàs i l’AMPA.

Els tres blocs que formen l’estructura bàsica de l’edifici estan units per una gran coberta que crea una zona porxada. Això permet que l’escola pugui disposar de moltes circulacions possibles per al seu ús diari.