Multitudinària presència de públic a la Cavalcada de Reis de Blanes, formada per més de 300 persones

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

Els carrers de Blanes han registrat avui diumenge una multitudinària presència de públic per assistir a la Cavalcada de Reis, una celebració que cada any atrau un major nombre d’infants tant d’aquest municipi com d’altres poblacions.

Enguany l’Ajuntament de Blanes ha incidit especialment en reforçar les mesures de seguretat perquè el nombrós públic que congrega pogués gaudir-la amb totes les garanties i la cavalcada hagi estat, un any més, tot un èxit.

El dispositiu preventiu de seguretat l’han vetllat més de 50 persones. Així, hi havia 20 agents de la Policia Local de Blanes; Protecció Civil de Blanes; vigilants de seguretat i voluntaris; tres ambulàncies i una furgoneta dels Mossos d’Esquadra que ha tancat la comitiva.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

La Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes han situat un major nombre de tanques de seguretat.

També, han donat instruccions al seguici de la cavalcada i als conductors de les carrosses sobre com s’havien de llençar els caramels.

A més, s’ha establert un dispositiu per desviar la circulació envers el recorregut de la cavalcada que s’ha posat en marxa a quarts de 7 de la tarda i ha finalitzat a quarts de 9 de la nit.

Més de 300 persones al seguici i 1 tona de caramels

Ses Majestats els Reis d’Orient han arribat a les 5 de la tarda en vaixell al port de Blanes, on han estat rebuts per l’alcalde, Josep Marigó, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament. Poc després, durant gairebé dues hores, els tres reis han estat rebent el gran nombre de nens i nenes que els havien anat a donar la benvinguda, i els han recollit les cartes que els anaven lliurant en pròpia mà.

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

A les 7 de la tarda ha començat la cavalcada, que ha sortit des de l’esplanada del port, ha fet un recorregut pel centre de la vila i ha finalitzat al passeig de Dintre. La cavalcada estava formada per més de 300 persones, comptant els membres d’associacions de veïns i entitats de diferents àmbits.

Un dels elements més destacats de la cavalcada han estat set carrosses, tres de les quals corresponien a les des Ses Majestats els Reis d’Orient. També hi havia la del Carter Reial; i la darrera que tancava la comitiva, la dels Nens Entremaliats, a càrrec de la Colla de Diables Sa Forcanera, que han ofert un espectacle de foc. Per la seva banda, la Colla Gegantera de Blanes és qui s’ha encarregat d’obrir la cavalcada, que també ha comptat amb la música en directe de la Banda Musical de Blanes i la Banda del Col·legi Santa Maria.

Com és tradicional, els membres del seguici han fet a peu el darrer tram del recorregut que passa pel passeig de Dintre, fins arribar a l’edifici de l’Ajuntament. Allà els tres reis han estat rebuts de nou per les autoritats del municipi, que els han acompanyat fins el balcó principal, des d’on han continuat llençant caramels a la nombrosa concurrència que s’hi havia aplegat.