Tot a punt per la Cavalcada de Reis de Blanes, que ha reforçat les mesures de seguretat

cavalcada-13aBlanes ja ho té tot a punt de cara a un dels esdeveniments més màgics de tot l’any: la Cavalcada de Reis que tindrà lloc demà diumenge a partir de les 7 de la tarda, després que ses majestats hauran arribat al municipi a les 5. Enguany, l’Ajuntament de Blanes ha incidit especialment en reforçar encara més les mesures de seguretat, perquè el nombrós públic que sol atraure pugui gaudir-la amb totes les garanties.

El dispositiu preventiu de seguretat el vetllaran més de 50 persones; 20 agents de la Policia Local de Blanes; Protecció Civil de Blanes; vigilants de seguretat i voluntaris; tres ambulàncies (1 de Suport Vital Avançat, 1 de Suport Vital Bàsic i 1 de Creu Roja); i una furgoneta dels Mossos d’Esquadra que tancarà la comitiva.

Els departaments de la Policia Local i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes han previst diverses mesures per incidir en diversos aspectes. Així, Protecció Civil ha redactat un Pla d’Autoprotecció que inclou tot el què s’ha de tenir en compte al tractar-se d’un esdeveniment que mou gran quantitat de públic de totes les edats.

Una de les mesures preveu situar un major nombre de tanques de seguretat per reforçar els punts més febles del recorregut de la cavalcada, principalment a les cruïlles de carrers on les carrosses, de grans dimensions, han de disposar de suficient espai per poder girar. S’ha incidit en tres cruïlles: entre el passeig Pau Casals i el carrer Ample; el doble gir de dos carrers que donen a la plaça Solidaritat; i la cruïlla de la Rambla Joaquim Ruyra amb el carrer doctor Xavier Brunet. També s’ha optat per instal·lar tanques de seguretat al passeig de Dintre, i es reforçaran les que ja hi havia habitualment al carrer Ample.

Un altre dels aspectes de la cavalcada que s’ha previngut en especial ha estat el llançament de caramels, ja que si cauen massa a prop de les rodes de les carrosses, creen situacions de potencial perill envers la mainada que s’afanya a recollir-los. El cap de Protecció Civil ha mantingut reunions prèvies amb els components de les carrosses i amb els seus conductors per donar-los instruccions sobre com i on s’han de llençar els caramels i, el què és més important: quan fer-ho.

Talls de circulació

cavalcada4Per últim, com ja és habitual en tots els actes que mouen gran quantitat de públic, la Policia Local de Blanes posarà en marxa un dispositiu per desviar la circulació envers el recorregut de la cavalcada des de 2/4 de 7 de la tarda i fins les 9 de la nit, aproximadament. Durant aquest període de temps, de manera esglaonada, s’aniran fent talls de circulació tant als carrers que formen part del recorregut de la cavalcada, com a 4 altres punts: plaça dels Països Catalans, carrer Anselm Clavé, carrer Salut i carrer Jaume Arcelós.

Pel que fa al recorregut de la cavalcada, sortirà des de l’esplanada del Port, continuarà pels passejos de la Mestrança i Pau Casals, girarà pel carrer Ample fins la plaça Solidaritat i des d’allà seguirà per la Rambla Joaquim Ruyra, i el carrer Doctor Xavier Brunet. Finalment, a la cruïlla del carrer Muralla amb el passeig de Dintre els seus components, inclosos els tres reis, seguiran a peu fins arribar davant l’edifici de l’Ajuntament.

Més de 300 persones al seguici i 1 tona de caramels aptes per celíacs

Ses Majestats els Reis d’Orient arribaran a les 5 de la tarda en vaixell al port de Blanes. Allà seran rebuts per l’alcalde, Josep Marigó, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament. Poc després, en aquest mateix escenari on se’ls donarà la benvinguda, s’instal·laran els trons dels tres reis perquè els nens i nenes els puguin lliurar les seves cartes en pròpia mà,

A les 7 de la tarda començarà la cavalcada formada per diversos ingredients, d’entre els quals, l’element més destacat seran les carrosses. Així, hi ha les dels tres reis, ambientades com si fossin els vaixells que els hauran dut fins a Blanes; la del Carter Reial que recollirà les cartes de la canalla; i la darrera que tancarà la comitiva, la dels Nens Entremaliats, a càrrec de la Colla de Diables. Els seus membres aniran vestits de nens dolents i oferiran un espectacle de foc al llarg del recorregut. En total, està previst que desfilin 7 carrosses.

D’altra banda, la cavalcada l’encapçalaran els membres de la Colla Gegantera de Blanes, que obriran la desfilada amb el so de les gralles. L’altra ambientació musical en directe que hi haurà serà la que oferiran la Banda Musical de Blanes i la Banda del Col·legi Santa Maria.

cavalcada3El seguici de la cavalcada estarà format per més de 300 persones, comptant els membres d’associacions de veïns, entitats culturals i d’altres àmbits. Organitzada per l’àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, la participació del teixit associatiu del municipi, una vegada més, serà clau. En aquest sentit, per tercer any consecutiu continuarà la col·laboració amb les entitats d’immigrants africans de Gàmbia i Senegal, que es faran càrrec del rei negre i el seu seguici.

També se seguirà amb el costum encetat en edicions anteriors, de manera que els caramels que es repartiran al llarg de tota la cavalcada seran sense gluten, és a dir: aptes perquè els consumeixin els celíacs. En total s’obsequiarà a la concurrència amb 1.000 quilos de caramels. L’Ajuntament de Blanes serà novament un dels 9 municipis gironins que aquest 2014 s’ha afegit a la campanya Cap Nen Celíac Sense Caramels, que du a terme l’Associació de Celíacs de Catalunya.