Les retallades i la Marató de TV3

Seu de l'entitat a Blanes

Seu de l’entitat a Blanes

Des de l’Associació Catalana Parkinson Blanes – La Selva i Alt Maresme i apropant-se l’acabament de l’any, ja se’ns fa familiar el ressò que ens arriba per tot el desplegament mediàtic de La Marató de TV3. Aquest any, la recaptació serà destinada a les malalties neurodegeneratives com són el Parkinson, l’Alzheimer, l’ictus, l’esclerosi múltiple i moltes altres i això fa que ens toqui de molt a prop.

Es important la repercussió que mitjançant la Marató es fa d’aquestes malalties que, tot i haver-hi molts afectats, encara son a vegades desconegudes i ignorades per molts. Per nosaltres, els que hi vivim i convivim, ens sentim mes recolzats al veure la generositat que es demostra any rere any i agraïm la destinació de la recaptació, pensant que aquesta serà distribuïda amb total transparència.

El que no entenem gens és que aquesta sensibilitat no es doni des de les administracions i institucions públiques quan es parla d’investigació i suport. Metafòricament parlant no els tremola la mà. Res a veure amb el tremolor de molts dels afectats, un dels diversos símptomes de la malaltia de Parkinson, i no dubten en aplicar les tant repetides retallades.

Necessitem que, a mes de parlar de les malalties neurodegeneratives, s’ajudi amb celeritat a la recerca per veure mes propers aquests resultats que tant necessitem per deixar enrere totes les limitacions que ens provoquen aquestes afeccions, de moment progressives i incurables.

Hi ha un anunci que, parlant de la solidaritat, diu que les ganes d’ajudar no s’acaben. Tant de bo així sia. Seria meravellós que aquesta Marató marqués l’inici entre l’abans i el després, sobretot per major conscienciació de qui no te pressa per conèixer aquestes patologies i no dubta en ignorar-les. Que les investigacions continuïn, sense trobar fre pel seu avenç .

Antònia Escalé Castany, presidenta ACAP  BLANES