Es posa en marxa a Blanes la 12a edició del Voluntariat per la Llengua

voluntariat_13a

En aquesta edició partician 90 persones

L’Oficina de Català de l?ajuntament de Blanes ha posat en marxa la Campanya de Voluntariat per la Llengua, que aquest novembre arriba a la 12a edició consecutiva. La presentació va tenir lloc ahir dimecres a la Biblioteca Comarcal. L’acte el van encapçalar la regidora del Servei de Català, Susana Ramajo, i la directora de l’Oficina de Català de Blanes, Elisa Sola.

Aquesta 12a edició de la Campanya de Voluntariat per la Llengua compta amb la participació de 90 persones que, sumades a les que ho van fer a l’11a edició del passat mes de març, fan un balanç de 190 persones el 2013. Blanes és una de les poblacions on es registra en cada edició un gran nombre de participants.

El Voluntariat Lingüístic consisteix a posar en contacte una persona que està aprenent català amb una altra de catalanoparlant perquè puguin practicar la llengua en un ambient distès: tot passejant, en un bar, en un centre cívic, assistint a un espectacle, etc. Inicialment es va començar fent una edició anual, el mes de març, i darrerament aquesta campanya s’entén com un programa obert al llarg de tot l’any.

voluntariat_13bEntre aquesta campanya, a més del benefi lingüístic hi ha el social. Perquè ajuda a la integració i a la cohesió de les persones. A més a més, incideix en un aspecte clau per millorar l’actitud lingüística dels catalanoparlants: el fet de mantenir la llengua catalana encara que la fluïdesa de l’interlocutor no sigui completa, entenent aquesta actitud com a signe d’hospitalitat i d’ajuda de l’altre i no pas com a signe de mala educació. Aquesta campanya es duu a terme de manera normalitzada en els centres educatius de secundària com a eina de suport a la tasca docent.

Per donar encara més al·licients a la pròpia campanya, des de l’Oficina de Català es programen tot un seguit d’activitats paral·leles, culturals i de coneixement de l’entorn, per incentivar aquesta cohesió al grup.