Càritas de Blanes i El Bon Samarità participaran en el Gran Recapte d’Aliments amb 200 voluntaris

Foto: Arxiu Blanesaldia

Foto: Arxiu Blanesaldia

Els propers dies 29 i 30 de novembre es realitzarà a Catalunya el Gran Recapte d’Aliments, consistent en el lliurament per part dels ciutadans d’aliments no peribles als voluntaris del Banc dels Aliments, Càrites i altres entitats benèfiques. A Blanes, Càrites i El Bon Samarità s’encarregaran d’aquesta labor amb gairebé 200 voluntaris.

La recollida d’aliments començarà el divendres a les 14 hores i es perllongarà fins al tancament dels supermercats. El dissabte començarà a les 9 hores i es mantindrà fins al tancament. Càrites de Blanes, segons va informar Salvador Serres, comptarà amb 73 voluntaris, entre els quals figuren membres del Voluntariat Blanenc, que es distribuiran per set supermercats de la ciutat.

Foto: Arxiu Blanesaldia

Foto: Arxiu Blanesaldia

L’any passat van recollir 13.500 quilos de queviures i enguany esperen superar aquesta quantitat, doncs el nombre de persones necessitades contínua augmentant. A mesura que disposin d’una impotant quantitat d’aliments, alguns voluntaris amb els seus propis vehicles recolliran els queviures i els traslladaran a la seu de Càrites i a un magatzem que cedeix un voluntari.

Per la seva banda, El Bon Samarità comptarà amb 120 persones que es distribuiran per sis supermercats de la ciutat. Les persones que vulguin col·laborar amb aquesta entitat poden cridar al telèfon 972 352 676 en horari d’oficina per inscriure’s.

Una altra activitat important relacionada amb el Gran Recapte és el treball que requereix la classificació dels aliments, doncs s’ha d’elaborar un informe per remetre-ho al Banc dels Aliments. També, han de quantificar els quilos d’aliments recollits, per divulgar el resultat de la campanya.