Sant Hilari farà la presentació pública del pressupost de 2014

sant_hilari_14L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm ha convocat per al divendres, 29 de novembre de 2013, la primera presentació pública del pressupost municipal, que tindrà lloc a la Sala Noble de la Cooperativa, a partir de les 20:00 hores. Des d’avui i fins el 22 de novembre els veïns i veïnes poden plantejar les preguntes, dubtes i tots els aclariments que desitigin sobre els comptes municipals del 2013.

Poden fer-ho per e-mail, enviant un correu a pressupost2013@santhilari.cat; través del web municipal; o bé a través de tres bústies a la Casa de Cultura, Can Rovira i l’Ajuntament, on podran dipositar-hi les preguntes per escrit. Cada ciutadà en podrà fer un màxim de tres, que seran respostes personalitzadament el dia de la presentació. Les preguntes repetides s’agruparan i rebran una resposta conjunta.

Com a requisits per a prendre part en aquesta iniciativa, l’Ajuntament demana als ciutadans que s’identifiquin amb nom i cognoms, i que deixin un correu electrònic o un telèfon de contacte. D’altra banda, el Consistori recorda que només podran enviar preguntes les persones empadronades al municipi.

Més transparència

«Aquesta iniciativa pretén dotar de major transparència la gestió municipal i, alhora, constitueix una clara aposta per fomentar la participació ciutadana en qüestions que ens afecten a tots, com passa amb els comptes municipals», ha assenyalat el primer tinent d’alcalde d’Hisenda, Joan Garriga.

Garriga ha recordat que és la primera vegada que l’Ajuntament impulsa la presentación pública del pressupost, i que ho fa per «promoure un debat obert i constructiu sobre el recursos de què disposa el municipi per, entre tots, aconseguir majors nivells d’eficiència i bona gestió». En aquesta línia, el primer tinent d’alcalde s’ha mostrat convençut que «les aportacions que faran els ciutadans seran molt positives i ens ajudaran a l’hora de dissenyar el pressupost per al 2014».

La sessió explicativa l’obrirà el primer tinent d’alcalde d’Hisenda. Farà una introducció amb l’objectiu de donar una visió general i entenedora del pressupost. A continuació es respondran les preguntes i, en finalitzar, s’obrirà un torn de debat.