Dolors Camats diu a Blanes que el PP aprofita la crisis per introduir reformes socials reaccionàries

icv_avotament

Cristina Bigordà, Dolors Camats, Anna Rovira i Jéssica Terron

Divendres passat, a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes, es va desenvolupar un debat sobre la nova proposta de contrareforma de la llei de l’avortament. Aquest acte va comptar amb la presència de Dolors Camats, coordinadora nacional d’ICV.

Des de Dones amb Iniciativa es va organitzar, amb la col•laboració de Joves d’Esquerra Verda, un debat-xerrada sobre la contrareforma de l’Avortament impulsada per Govern Estatal i el ministre Gallardón.

L’acte el va presentar Jéssica Terron i, a més de Dolors Camats, van participar Cristina Bigordà, responsable de dones d’ICV, i Anna Rovira, coordinadora de Joves d’Esquerra Verda.

avortament_icvPrecisament, Rovira, va exposar que «el 40% dels avortaments es practiquen a joves menors de 25 anys». Els joves podrien ser un dels col·lectius més afectats, perquè per a les joves menors de 18 anys serà necessari el consentiment dels pares per avortar, i es podrien trobar amb pares o tutors que obliguin a la menor a tenir un fill contra la voluntat de la mare.

Cristina Bigordà, per la seva part, va incidir en un repàs històric de la situació de l’avortament, passant de les clíniques clandestines avortistes, als viatges fora de l’Estat per avortar, i el retrocés democràtic que suposarà modificarf la llei, tornant anys enrere en un dret que s’havia conquerit per la societat.

Per tancar l’acte, Dolors Camats, ha incidit en la greu situació per la qual travessa el país, i ha denunciat que precisament ara la dreta està aprofitant l’excusa de la crisis per introduir reformes socials amb una clara orientació reaccionària, amb la qual cosa s’està produint una pèrdua de drets socials. Camats ha denunciat que aquestes mesures també es converteixen en cortines de fum per desviar l’atenció sobre les duríssimes mesures econòmiques, com la reforma de les pensions que el govern ha aprovat.

Després de la intervenció de les ponents es va obrir un torn de paraules que va debatre amb el públic les situacions que aquesta reforma pot provocar sobre les dones i els joves, repetint situacions històriques que ja s’havien donat per tancades, i que ara tornen a sortir. Tant la taula com el públic van coincidir en la necessitat de sortir al carrer i plantar cara a aquestes i altres mesures que suposen un greu retrocés per a la societat.