Els Jardins de Santa Clotilde de Lloret incorporan dos vehicles per a persones amb mobilitat reduïda

vehicle_adaptat

L’Ajuntament ha invertit 4.000 euros

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha adquirit dues vehicles adaptats perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin realitzar el recorregut complet als Jardins de Santa Clotilde. Amb aquesta adquisició l’equipament es fa totalment accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Els Jardins de Santa Clotilde volen ser un espai per a tothom, on totes les persones el puguin gaudir. En aquest sentit, l’Ajuntament ha treballat darrerament en estreta col·laboració amb l’objectiu d’apropar un dels espais més emblemàtics del patrimoni cultural lloretenc com són els Jardins noucentistes de Santa Clotilde, a les persones amb mobilitat reduïda i fer-los accessibles els continguts que ofereix l’espai.

Aquestes noves incorporacions formen part del Pla d’Accessibilitat amb el qual fa anys que treballen de forma conjunta l’Ajuntament de Lloret i el grup Mifas per eliminar les barreres arquitectòniques i per assegurar que tots els atractius turístics de la població estiguin a l’abast de persones amb mobilitat reduïda.

El pressupost que el consistori ha destinat per a l’adquisició de les dues motocicletes adaptades pels Jardins de Santa Clotilde és de 4.000 euros, 2.000 euros per vehicle. Després de l’adquisició i presentació de les dues motocicletes, el següent pas és coordinar aquesta oferta i donar-li visibilitat amb accions conjuntes de promoció.

En paraules de l’Alcalde de Lloret de Mar “ l’adquisició de les dues motocicletes pels Jardins de Santa Clotilde serveixen per anar completant el Pla d’Accessibilitat que Lloret de Mar va començar a posar en marxa l’any 2006 i que amb el suport de MIFAS va dirigit a la supressió de barreres a l’espai públic, als carrers, les platges, i ara també ens els espais culturals i patrimonials”.

Aquest 2013 la platja de Lloret ha rebut la distinció en la categoria d’accessibilitat ruptura de barreres arquitectòniques, dins del programa Bandera Blava que gestiona ONG Adeac; una distinció en què col·labora la Fundació ONCE i que reconeix la tasca d’aquells municipis que, a més de tenir la bandera blava, han dedicat una especial atenció a la supressió de banderes arquitectòniques i atenció a persones amb necessitats especials.

A les platges s’han fet actuacions per millorar l’accessibilitat dels usuaris en general i de les persones amb mobilitat reduïda en concret. Per exemple, s’han adaptat les rampes, s’han col·locat passeres de fusta, s’han creat plataformes al final de les passeres per deixar cadires de rodes o cotxets de nens, hi ha servei de bany amb cadira amfíbia i els lavabos també estan adaptats.

Paral·lelament des de Lloret Turisme s’està treballant per formar part del programa de turisme accessible de l’Agència Catalana de Turisme i s’ha registrat com a membre de la xarxa europea en favor del turisme accessible ENAT (European Network for Accessible Tourism).