La Policia Local de Blanes organitza un curs d’autoprotecció per a dones

Agemts de la policia local de Blanes

Agemts de la policia local de Blanes

Sota el lema No més violència contra les dones, la Policia Local de Blanes, comptant amb la col·laboració de la Plataforma de Dones, ha organitzat dues edicions d’un curs gratuït d’autoprotecció adreçat específicament a les dones perquè puguin incrementar el seu nivell de resposta en situacions que posin en perill la seva seguretat personal.

El curs està programat per fer-se en dos horaris diferents cada edició, formada per dues jornades cadascuna d’elles. Així, la primera edició es farà el dimecres 6 de novembre i el divendres dia 8 de 9’30 a 12’30 h i la segona edició els dos mateixos dies 6 i 8, però en aquest cas en un horari de tarda: de 18’30 a 21’30 h.

Per participar-hi només cal inscriure’s a la Policia Local de Blanes per telèfon, fax o correu, indicant a quina edició es vol assistir. S’ha de portar roba còmoda i calçat apropiat per accedir a les instal·lacions de la Ciutat Esportiva ja que, a banda de nocions teòriques, també es donaran consells pràctics de defensa personal.

El curs l’impartiran tres agents especialitzats en seguretat ciutadana: Felipe L. -expert en defensa personal- s’encarregarà de donar a conèixer a les alumnes la part més teòrica. Per la seva banda, el caporal Jesús U. i l’agent Mireia V., de la Unitat de Seguretat Ciutadana i de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà respectivament, duran a la pràctica les explicacions del seu company.

La idea d’organitzar aquest curs està en la mateixa línia de treball que té el cos policial d’incentivar la prevenció envers la ciutadania. Els darrers mesos dos agents de la Policia Local de Blanes han estat impartint xerrades adreçades a un grup de risc en especial com són la gent gran, a qui se’ls ha donat consells per no acabar sent víctimes d’estafes i furts.

En aquest cas, el curs d’autoprotecció està pensat per a totes les dones en general, i en especial les que estan en risc de patir alguna agressió, però no tan sols per casos relacionats amb la violència de gènere. Està dirigit a dones de qualsevol edat que sàpiguen com poden reaccionar quan es trobin en situacions de perill.

Els agents explicaran de forma teòrica i pràctica quines són les tècniques més adequades per poder repel·lir les possibles agressions que són més habituals. Per això, es tindran en compte de forma especial les agressions més comunes de violència de gènere, així com les provocades per delinqüents com ara estrebades de bossa, situacions d’atracament, d’agressió, etc

Segons dades de l’Institut Català de les Dones, l’evolució de les trucades rebudes a la línia d’atenció a les dones en situació de violències del gener a l’agost de 2013 sumen gairebé 6.000, de les quals un 72’8% corresponen a l’àrea policial de Barcelona i un 7’6% a Girona.

Sobre aquesta qüestió, l’inspector en cap de la Policia Local de Blanes, Joan Garcia, remarca: “Si bé la violència de gènere és una xacra social que com a cos policial ens preocupa, a Blanes no hi ha una especial incidència de casos. El què persegueix aquest curs que organitzem és incrementar el nivell de resposta que pugin tenir les dones en qualsevol situació de risc per la seva integritat física”.

D’altra banda, Joan Garcia també destaca: “Volem fer un pas més per incrementar les accions formatives adreçades als sectors de risc de la població. No es tracta d’un curs de defensa personal, sinó d’un seguit de consells útils per protegir-se d’una possible agressió explicats d’una forma didàctica i pràctica”.

Inicialment el curs està dissenyat perquè pugui comptar amb una capacitat d’entre 20 i 25 alumnes en cada sessió. Les dades de contacte per formalitzar les inscripcions són les següents :

Policia Local de Blanes
Av. Joan Carles I, 120
17300 – Blanes (Girona)
Telèfon: 972 358 666
Fax: 972 350 535
plocal@blanes.cat