Arrenca la graella de tardor de Ràdio Blanes amb novetats i programes consolidats

Trobada de colaboradors de Ràdio Blanes

Trobada de col·laboradors de Ràdio Blanes

Coincidint amb l’arribada del mes d’octubre, Ràdio Blanes ja ha engegat a plena potència la graella de tardor, després que durant els darrers dies ja hi ha hagut alguns espais que han anat tornant en acabat el parèntesi estiuenc. La nova programació d’aquesta tardor presenta cinc novetats que s’incorporaran a la graella en antena, sumant en total una vintena.

Tots els programes de contingut estan presentats i dirigits pels més de 70 col·laboradors amb què compta Ràdio Blanes, amb el suport de la seva directora, Joanna Fernández, que ha explicat: “La nova programació d’aquesta tardor està en la mateixa línia que sempre ens hem anat marcant a Ràdio Blanes: que cada oient pugui trobar el seu espai, el seu programa preferit on se senti còmode i pugui compartir amb nosaltres una estona”.

Programes per a tots els gustos i edats

Dels cinc nous programes incorporats al dial del 97.7 de Ràdio Blanes, dos són musicals; un tercer espai és un informatiu musical, i els dos restants magazines. Els dos musicals són:“Els meus clàssics”, de música clàssica, que s’emetrà els dilluns de vuit a nou del vespre, dirigit per Antònia Petit; i “Divergències”, sobre música alternativa internacional, dirigit per Joao Gil, que estarà en antena els dimecres de nou a deu de la nit.

Per la seva banda, “La finestra” és un nou magazine que aprofundeix sobre un tema des de diverses òptiques a través de seccions fixes com ara l’entrevista, repàs d’efemèrides, anècdotes i curiositats del contingut triat. El magazine el dirigeix Dora Martí, i s’emetrà els dimarts de quatre a cinc de la tarda.

Un format força diferent és el què té “Obrint Cors”, un espai sobre teràpies naturals, ioga i altres temes relacionats amb aquest àmbit que tracten des d’aquesta òptica qüestions com ara la salut, l’alimentació, el coneixement i les emocions. Dirigit per Sònia i Verònica, el nou programa s’oferirà amb caràcter mensual, el darrer dijous de cada mes, de tres a cinc de la tarda.

Membres del programa "Raices"

Membres del programa “Raices”

Pel que fa a “Engega’t”, la cinquena novetat de la graella, els oients de Ràdio Blanes ja sabran prou bé de què va, ja que és la secció d’un altre espai que ara ha esdevingut en un programa amb entitat pròpia. “Engega’t” és un noticiari sobre música de tots els àmbits i estils que dirigeix Toni González i que s’emetrà tots els dissabtes de una a dues del migdia.

Precisament aquesta novetat completa la programació matinal del dissabte formada pels dos espais més veterans de l’emissora municipal: “Raíces” i “Club 70 Radio”, que s’emeten de nou a dotze i de dotze a una respectivament. Tots dos compten amb un gran nombre d’oients consolidats.

“Raíces”, està dirigit pel veterà Antonio Martín, conegut també per ser el mestre de cerimònies de totes les gales i espectacles que organitza La Casa de Andalucía, l’entitat en nom de la qual condueix l’espai radiofònic. El programa compta amb diversos col·laboradors fixos, i en nombroses ocasions ha dut artistes i grups de flamenc de primera línia perquè cantin i toquin en directe des dels estudis de l’emissora.

L’altra espai que compta amb més hores de vol és “Club 70 Radio”, que va més enllàd de ser una selecció d’èxits musicals, i que condueixen i dirigeixen els incombustibles Pepe Sánchez, Toni Linares i Miquel Àngel García. Precisament va ser l’equip d’aquest programa qui es va encarregar de donar contingut a la Vídeofesta de Ràdio Blanes que es va fer el juliol d’aquest 2013 en motiu de la Festa Major de Santa Anna, un esdeveniment que va aplegar més de 2.500 persones.

De la resta de programes de la graella també destaca el contenidor infantil “Tic, Tac, Ring”, que s’emet conjuntament amb Ràdio Palafolls de dilluns a divendres, de vuit a nou del matí, dirigit per Elena Carles. D’altra banda, a cada punt horari –des de les vuit del matí fins les set de la tarda- es connecta amb els butlletins dels informatius de La Xarxa. Igualment també s’emet l’informatiu comarcal “Notícies en Xarxa” als migdies, de dues a tres. Aquests dos darrers espais s’emeten gràcies al conveni de Ràdio Blanes amb La Xarxa (l’antiga COM Ràdio).

Un dels programes que destaca per la quantitat de col·laboradors amb què compta i la dedicació que suposa és “Teatre Radiofònic”, protagonitzat per una vintena de veterans actors i actrius sota direcció de Concha Alférez. L’espai, que recupera l’essència de la ràdio de principis del segle XX, a l’estil de les radionovel·les, s’ofereix el darrer divendres de cada mes a partir de les vuit del vespre. Fins ara s’han teatralitzat a través de la ones una cinquantena d’obres com ara “La llegenda de Sant Jordi”, “La ferida lluminosa”, “De més verdes en maduren” o bé la darrera que es va oferir divendres passat: “Aquí hi ha mullader”.

En l’àmbit literari, també hi ha el programa de poesia “Plouen Lletres”, dirigit per Dolors Moreno dilluns a la tarda. Es tracta de la col·laboradora més prolífica, ja que també dirigeix els dimecres al vespre “Taverna Musical” al costat de Jaume Armengol i els divendres a la tarda “Cercant el camí”, comptant amb diversos col·laboradors.

La música alternativa de qualitat la capitaneja les nits dels dimarts Toni Lamas amb les seves “Ones de l’Espai Exterior”; la música catalana i d’àmbit internacional la punxa els divendres a la nit Carles Estrigana amb “La Bullanga”; i els dijous Toni Bancells fa monogràfics musicals al seu programa el “So dels Temps”.

Per últim, dissabte a la tarda el recorregut comença a les quatre amb “Músiques del Món”, que protagonitzen en Toni, la Mari i en Manu; els segueix “Cubata Rock” de Salvador Cantero a les sis, i “Heavy on the Rock’s” d’Óscar Jiménez a les vuit.

A banda dels segments de ràdio-fórmula musical que serveixen per donar continuïtat a la graella, Ràdio Blanes també emet en directe totes les sessions plenàries que convoca l’Ajuntament de Blanes. Igual que es fa amb tota la programació de l’emissora, els plens municipals també es poden seguir íntegrament en streaming al web: http://radioblanes.cat/