La prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret serà una realitat aquesta legislatura

La C-32, en el terme municipal de Palafolls

La C-32, en el terme municipal de Palafolls

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Informació que el projecte de la prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar s’ha desencallat i serà una realitat aquesta legislatura. L’obra tindrà un pressupost de 60 milions d’euros que assumirà Abertis.

Fa anys que es reclama que aquesta autopista, que s’acaba a Palafolls, al Maresme, es prolongui vuit quilòmetres, fins a Lloret de Mar. Finalment s’ha arribat a un acord amb Abertis per una inversió que, segons el conseller Santi Vila, tindrà el seu rendiment.

D’altra banda, Vila ha manifestat que, un cop licitades, les obres de l’accés nord de l’AP-7 a Figueres haurien d’estar acabades per Nadal.

La C-32, en el terme municipal de Tordera

La C-32, en el terme municipal de Tordera

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha valorat positivament aquesta notícia, ja que entén que servirà per alleugerir la intensitat circulatòria que actualment incideix en especial sobre el municipi. Això és perquè tot el trànsit que va a Lloret i Tossa ha de passar actualment necessàriament per Blanes en sortir de la C-32, que comunica en el seu darrer tram amb la GI-600, la carretera de Blanes a Tordera.

Avui dilluns l’alcalde ja ha mantingut un primer contacte amb el conseller de Territori i després amb el director general d’infraestructures de la Generalitat amb l’objectiu de conèixer més detalls sobre el projecte. En aquest sentit, properament està previst que es mantingui una reunió on també es vol incidir en altres temes relacionats amb les infraestructures de mobilitat que afecten al municipi, com ara el projecte del futur carril bus entre Blanes i Lloret i la millora de les comunicacions ferroviàries.