EUiA-ICV de Blanes presentarà una moció per a la creació d’un concurs de treballs de recerca per a estudiants

IES Serrallarga

IES Serrallarga

El grup municipal d’EUiA-ICV de Blanes presentarà durant el ple que se celebrarà el proper dijous 26 de septembre la següent moció:

A Blanes tenim més de mig miler d’estudiants en estudis de Batxillerat i Cicles Formatius. Aquests estudiants, desenvolupen durant aquest cicle un treball de recerca sobre un àmbit concret dins les vies d’especialització dels seus estudis.

Aquests treballs de recerca tenen una part important de repercussió en la nota final d’aquest cicle d’estudis, i suposa un gran esforç i dedicació per part de l’alumnat en la seva realització.

D’aquests treballs, molts destaquen en els seus àmbits d’investigació, pel qual són reconeguts per molts concursos i convocatòries de diferents universitats i entitats socials del país.

Així mateix, molts municipis tenen el seu propi concurs i reconeixement als millors treballs de recerca fets al municipi, que són premiats i exposats al públic per difondre i donar a conèixer la tasca a les aules a la resta de la vila.

A Blanes, però, tot i existir iniciatives privades que reconeixen treballs d’altres etapes formatives, no existeix aquest concurs específic sobre els Treballs de Recerca, perdent així les possibilitats abans mencionades.

Per aquestes raons:

El Grup Municipal d’Esquerra Unida i Alternativa- Iniciativa per Catalunya Verds proposa a la consideració del Plenari l’adopció dels següents acords:

Primer – La creació i posada en funcionament d’un Concurs i Premis de Treballs de Recerca al municipi de Blanes.

Segon – La difusió i exposició dels treballs premiats en espais municipals.