Balanç positiu de la 1a Fira del Vehicle d’Ocasió de Blanes, amb 52 vendes i 4.500 visitants


Durant la 1a Fira del Vehicle d’Ocasió de Blanes que s’ha fet aquest cap de setmana s’han tancat un total de 52 vendes, una xifra que des de l’organització es considera molt positiva. Aquesta xifra segurament s’ampliarà els propers dies amb d’altres vendes que han començat durant la fira amb clients potencials.

Es tractava de persones que s’han interessat per diversos models de vehicles, així com pel seu finançament. Segons l’Ajuntament de Blanes, organitzador de la fira, aproximadament han passat pel recinte firal -l’explanda situada a prop de l’antic poliesportiu-, unes 4.500 persones.

Foto: JFG

Foto: JFG

Rafel Roca, portaveu les 10 empreses concessionàries amb seu a Blanes i poblacions de la rodalia,, ha manifestat que «nosaltres fem un balanç positiu perquè ha vingut molta més gent de la que ens imaginàvem, i això ha facilitat que hàgim pogut fer un bon nombre de vendes». Respecte la possibilitat de donar continuïtat a l’experiència, Roca ha explicat «que seria positiu mirar de consolidar-la de cara a l’any vinent, perquè una fira d’aquestes característiques no se’n fa actualment en aquesta zona, i hi ha un potencial molt important a tenir en compte». La 1a Fira del Vehicle d’Ocasió ha inclòs una ampla oferta, amb 160 vehicles de diversos models i de 14 marques iferents.

Nou espai per la ciutat durant 9 del 12 mesos de l’any

Foto: JFG

Foto: JFG

La fira ha permès utilitzar per primera vegada l’esplanada situada al costat de l’antic poliesportiu. Entre el 15 de juny i el 15 de setembre ha estat zona blava gestionada per Saba, però la resta de l’any la concessió queda en suspens, amb la qual cosa és zona lliure d’aparcament i, alhora, espai susceptible d’acollir esdeveniments de divers tipus. El passat mes de maig Saba es va encarregar d’asfaltar l’espai, una condició de la concesió de les zones blaves de la ciutat per 10 anys.

El recinte firal ha ocupat 14.000 m2 d’una superfície total d’uns 40.000 m2 que té l’esplanada, i amb capacitat per a unes 600 places de vehicles. Els visitants han pogut arribar fins a la mateixa fira en cotxe i aparcar de forma gratuïta al seu costat.

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, ha manifestat aquesta tarda que «estem convençuts que això tindrà futur. Hem començat per aquesta fira perquè, per les seves característiques, necessita molt espai, i aquí n’hi ha, i a més a tocar del centre. La regidoria de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament ja està treballant en d’altres possibilitats que també anirien lligades a una major utilització de l’antic pavelló municipal d’esports».

Marigó ha destacat que un altre dels efectes positius que ha tingut la 1a Fira del Vehicle d’Ocasió és que, al coincidir amb el pont de les festes de la Mercè de Barcelona, hi ha hagut molta gent que haurà tingut l’oportunitat i el temps per poder venir a Blanes: «Després de la Diada, ens interessa allargar una mica més la temporada durant el setembre. Per tant, hem de buscar els moments, les activitats i les accions que facin possible que la gent estigui més dies aquí a Blanes».

La 1a Fira del Vehicle d’Ocasió de Blanes ha inclòs la presència de 10 empreses concessionàries: Automoció i Serveis del Nord-Est, Grup Andreu Japand 21, Blanes Móvil, Angel Blanch, Garatge Plana, Autobrava, Bravauto, Maresmòvil, Covesa Vehículos i Automòbils Misse.