Inaugurada la 1a Fira del Vehicle d’Ocasió de Blanes


El conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, acompanyat de l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, van inaugurar ahir a la tarda la 1a Fira del Vehicle d’Ocasió.

L’acte oficial també ha comptat amb la participació de la regidora de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament, Lara Torres; el delegat del Govern, Eudald Casadesús; regidors del consistori blanenc i representants de les empreses que participen en l’esdeveniment.

Imatge del recinte firal / Foto: JFG

Imatge del recinte firal, amb part dels 170 vehicles en venda / Foto: JFG

Organitzada per l’Ajuntament de Blanes, la 1a Fira del Vehicle d’Ocasió compta amb 170 vehicles d’ocasió, des de els apreciats ‘quilòmetre zero’ fins a vehicles de segona mà amb un màxim de set anys d’antiguitat.

Els visitants poden triar entre 14 marques que hi ha representades, amb models de cotxes que inclouen els principals segments com ara turismes, vehicles industrials, híbrids, familiars, esportius, berlines de representació, joves, monovolums, 4 x 4 i molts d’altres.

Espai per reactivar l’economia local

El recinte firal ocupa una superfície de 14.000 m2 i està situat a l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports dels Pins, a tocar del centre. Aquest emplaçament facilita que el públic que assisteixi a la fira també pugui acostar-se tot passejant al nucli comercial de la vila.

El conseller Felip Puig, l'alcalde Josep Marigó i Ernest Plana, representant dels concessionaris / Foto: JFG

El conseller Felip Puig, l’alcalde Josep Marigó i Ernest Plana, representant dels concessionaris / Foto: JFG

Els visitants poden arribar fins a la mateixa fira en cotxe i aparcar de forma gratuïta al seu costat, ja que la zona blava que hi havia a l’esplanada durant l’estiu ja ha deixat de funcionar. El nou aparcament, que serà gratuït durant els propers nou mesos, es va asfaltar abans de l’estiu, està en òptimes condicions, compta amb una superfície total d’uns 40.000 m2, i té una capacitat per a unes 600 places de vehicles.

Precisament aquest és un dels aspectes que ha destacat l’alcalde de Blanes durant el seu parlament inaugural: «Ens trobem en un nou espai d’oportunitats per a Blanes, un lloc que reuneix característiques immillorables. Està ubicat al centre de Blanes i hi ha espai més que suficient com perquè s’hi allotgin esdeveniments de qualitat que, a més, disposen d’una superfície d’aparcament gratuït al seu costat».

Les vendes de cotxes d’ocasió han augmentat un 16’4% a Girona

Possible operació de venda d'un vehicle / Foto: JFG

Possible operació de venda d’un vehicle / Foto: JFG

Segons dades de Faconauto, la Federació d’Associacions de Concessionaris d’Automòbils, el primer semestre de 2013 ha estat un bon any a Catalunya, ja que s’han tancat 134.338 operacions, un 6’6% més respecte el mateix període de l’any anterior.

A la província de Girona s’hi van tancar 15.576 operacions durant el mateix semestre, per la qual cosa les comarques gironines s’erigeixen com les més dinàmiques, ja que registren el major creixement amb un 16’4% respecte del primer semestre de l’any 2012. Més encara en comparació al 10’2% o el 6’6% de Lleida i Tarragona respectivament, o l’índex encara més contingut de Barcelona, amb un 4’8%.

Protesta durant la inauguració de la Fira

Imatge de la protesta contra el conseller Puig / Foto: JFG

Imatge de la protesta contra el conseller Puig / Foto: JFG

La inauguració de la fira es va veure pertorbada durant uns minuts per la presència d’una reduït grup de persones, algunes de les quals portaven cartells de la CUP. La majoria portaven un pegat per recordar al conseller Puig el seu pas pel Departament d’Interior i la pèrdua d’un ull que va sofrir Esther Quintana a Barcelona, causada presumptament per una bola de goma disparada pels Mossos d’Esquadra durant l’última vaga general. Per prevenir incidents es van personar en el recinte firal quatre furgonetes dels Mossos d’Esquadra, que van limitar els moviments dels manifestants.