Crònica de la Festa Major Petita de Blanes

Festa infantil, a la plaça dels Dies Feiners

Festa infantil, a la plaça dels Dies Feiners

Després que el punt culminant d’aquest passat cap de setmana en motiu de la Festa Major Petita va tenir lloc dissabte amb la 31a Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, aquests tres darreres dies el cicle festiu també ha inclòs un gran nombre d’activitats per complaure tot tipus de gustos.

Els actes de la Festa dels Copatrons de Blanes es tancaran el proper dimecres 21 d’agost, coincidint amb la festivitat de Sant Bonós i Sant Maximià. Serà llavors quan tindran lloc els actes més oficials del cicle festiu.

Cercavila Places i Carrers i Ball de Nit

Divendres passat l’activitat es va centrar a la nit, amb dues propostes que van tenir lloc a partir de les 10. D’una banda, es va fer la cercavila Places i Carrers, que va recórrer el nucli històric del municipi. En la cercavila van participar els membres de la Colla Gegantera, la Banda Musical de Blanes i un gran nombre de persones de totes les edats que van anar seguint-la al llarg del seu recorregut.

D’altra banda, la plaça dels Dies Feiners va acollir un ball de nit amb el conjunt Boogie Woogie, que va oferir un complet repertori de peces per complaure el públic congregat, tant aquells que no van parar de ballar, com els qui van seguir-lo asseguts.

Animació Infantil, Cursa Córrer el Cós i Escacs al Carrer

Cursa Correr el Cos / Foto: Quim Llorens

Cursa Córrer el Cós / Foto: Quim Llorens

L’endemà dissabte va tenir lloc una de les novetats que ha inclòs enguany la Festa Major Petita de Blanes. Es tractava d’una festa d’animació infantil amb l’espectacle Can Seixanta a càrrec de Pep López, que va entretenir petits i grans durant una bona estona a la plaça dels Dies Feiners.

Segons la regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes, Lara Torres, del què es tracta és de seguir reforçant el segell de DTF –Destinació Turisme Familiar- amb què compta el municipi: “Un cop més apostem per les activitats pels nens i les nenes, apostem pel turisme familiar i, com no podia ser d’una altra manera, aquest any hem integrat dins la Festa Major Petita de Blanes un gran espai pels nens amb animació infantil”.

En relació a aquest cicle festiu, Lara Torres agreix la feina d’Acció Cultural Es Viver, l’entitat blanenca que co-organitza amb l’Ajuntament per segon any consecutiu la Festa dels Copatrons, i recorda que l’objectiu és seguir treballant perquè guanyi encara més de pes durant les festes d’estiu que es fan al municipi: “Com cada any, la Festa dels Copatrons és la Festa Major Petita que, tot i que ve molt seguida de la Festa Major Gran, és la festa que els blanencs i blanenques realment gaudeixen més. El nucli del programa el composen actes tradicionals que completem amb altres tipus de propostes”.

En aquest sentit, un dels actes més tradicionals va tenir lloc dissabte a la tarda, amb una nova edició de la Cursa Córrer el Cós, que recupera una activitat que es remunta als segles X i XI, quan els corsaris atacaven els pobles de la Costa Brava. Una quarantena de persones va participar en la prova esportiva que està dividia en dues categories: la dels petits i la dels grans.

GRUP PETITS femení                      GRUP PETITS Masculí
1.- Marina Baulies-10 anys               1.- Pau Santanach-10 anys
2.- Gisela Mas-6 anys                       2.- Nani Meya-14 anys
3.- Carla Mas-6 anys                        3.- Joan Casanova-12 anys

GRUP GRANS Femení                     GRUP GRANS Masculí
1.- Marta Romance                           1.- Albert Campuzano (Club Triatló B.)
2.- Ona Lupiáñez                               2.- Nil Llorens
3.- Lola Espinosa                               3.- Carlos Parra

Dissabte també es va fer la sisena edició d’Escacs al Carrer organitzat pel Club Escacs Blanes al passeig de Dintre. En total van participar 32 jugadors que van competir en partides ràpides al llarg de tota la tarda i fins a quarts de 9 de la nit. De fet, es va haver d’allargar la finalització de l’activitat perquè per decidir el campió i sots-campió es van jugar tres partides, ja que la primera va acabar en empat.

Després d’un emocionant final, el guanyador va ser Carlos Salgado, del Club Escacs Blanes, mentre que a la segona posició es va situar Sergi Alonso, del Club Escacs Igualada.

Diumenge: Tirada a l’Art, Ball de Plaça, Dinar Popular, Country i Havaneres

Ball Country

Ball Country

Les activitats del diumenge es van encetar ben d’hora, a les 8 del matí, amb una nova edició de la tirada a l’art a la platja de S’Abanell i que ha estat la que ha tingut més èxit d’aquests darrers anys, ja que es van pescar 50 quilos de sonso.

Després, es va fer el Ball de Plaça amb la Colla Gegantera de Blanes, una activitat que es va encetar amb el lliurament de premis del XII Concurs de Dibuix que l’entitat blanenca va organitzar durant la Festa Major de Santa Anna. Més de 200 nois i noies van participar en l’activitat, on els guanyadors i guanyadores van ser els següents :

Petits (0-4 anys)                 Mitjans (5 a 9 anys)                     Grans (10 a 12 anys)
1.- Bernat Martos-4 anys    1.- Mario Gallego-9 anys              1.- Adriana Calatayud-11
2.- Tomàs Bedós-4 anys      2.- Ot Gandio-7 anys                    2.- Rocío Ruiz-10 anys

Foto: Quim Llorens

Foto: Quim Llorens

El Ball de Plaça va incloure les actuacions dels capgrossos, el gegantó Vadó 7 trossos i els gegants Gastó i Caterina de la Colla Gegantera. Val a dir que també es va comptar amb la participació dels grallers de Canovelles, que aquest cap de setmana han intervingut en diversos actes del cicle festiu.

Poc després es va fer la vermutada, que es va celebrar sota l’Arc dels Copatrons del carrer Ample, i posteriorment un dinar popular que va comptar amb la participació d’unes 120 persones. Les taules per allotjar l’àpat es van instal·lar al carrer Muralla, davant del Casal de la Cooperativa.

Al vespre, les activitats de la jornada es van tancar amb dues propostes que es van allotjar a la plaça dels Dies Feiners, plena de gom a gom. Més de 800 persones van poder gaudir primer de diverses peces de ball country a càrrec del grup del Casal Benet Ribas i després de la cantada d’havaneres que va oferir el grup Voramar.

El veterà grup de La Bisbal d’Empordà va complaure el nombrós públic congregat a la plaça, que també va poder degustar un cremat popular preparat pels membres d’Acció Cultural Es Viver.