Els 5.000 participants de la Caminada Popular de Blanes donen 2.331 euros a tres ONGs locals

Imatge de la sortida de la caminada nocturna / Foto: Quim Llorens

Imatge de la sortida de la caminada nocturna / Foto: Quim Llorens

La 31a Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós de Blanes que es va fer ahir a partir de les 22:30 hores ha comptat enguany amb 5.000 inscrits, rècord absolut en les més de tres dècades que fa que s’organitza. Els participants van donar en total 2.331 euros a tres ONGs de la població.

La caminada està organitzada per l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament i el Grup Fondistes Blanes, que s’encarrega del pes de coordinació gràcies als seus 25 anys d’experiència en aquest tipus d’esdeveniments. La marxa nocturna popular compta amb un recorregut aproximat d’uns 8 quilòmetres, està oberta a totes les edats i no té caràcter competitiu. Tot i això, hi ha molts atletes que aprofiten la caminada per posar-se a prova o entrenar-se.

El primer en fer tot el recorregut ha estat enguany l’atleta olímpic José Luis Blanco, que va invertir poc més de 25 minuts, després que l’any passat, en la 30a edició, també va ser el més ràpid. El corredor lloretenc va participar a les Olimpíades de Pekín, va ser medalla de plata al Campionat d’Europa de Göteborg l’any 2006 i ha estat diverses vegades campió d’Espanya.

Solidaritat amb tres ONGs locals

Minuts abans que comencés la caminada, l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Xavier Marcos, van fer el lliurament de sengles talons valorats en 777’17 euros cadascun a Càritas, El Bon Samarità i Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa.

Representants de les tres entitas, amb l'alcalde Marigó i el regidor Marcos / Foto: Quim Llorens

Representants de les tres entitas, amb l’alcalde Marigó i el regidor Marcos / Foto: Quim Llorens

La quantitat total que es va lliurar a les entitats, 2.331,51 euros, és la suma de les aportacions que fan els participants de la marxa popular blanenca en el moment de formalitzar la inscripció. La donació mínima que es demanava –sempre amb caràcter voluntari- és de 50 cèntims d’euro.

Organització de la 31a Caminada Popular Nit de Sant Bonós

La caminada va sortir a dos quarts d’onze de la nit des del passeig de Mar i va transcórrer per diversos barris de Blanes fins tornar al seu lloc d’inici després de completar els vuit quilòmetres aproximats que té de recorregut.

El caràcter popular i lúdic que té l’esdeveniment queda reflectit en els grups de familiars i amics que fan la caminada, alguns d’ells amb cotxets de nens petits, o fins i tot acompanyats dels seus gossos. També hi ha elements que criden l’atenció, com per exemple el gegantó Es Forcaner de la Colla Gegantera de Blanes– o grups d’amics que fan la caminada disfressats amb diferents motius per fer gresca.

l’atleta olímpic José Luis Blanco / Foto: Quim Llorens

l’atleta olímpic José Luis Blanco / Foto: Quim Llorens

Al llarg del recorregut hi va haver controls, serveis d’avituallament i sanitaris, i conforme anaven arribant s’anava oferint als participants síndria i aigua, així com la possibilitat de ser atesos en un recinte delimitat per a la ocasió en cas que tinguessin alguna molèstia. En aquest sentit, ahir la majoria d’atencions de casos relacionats amb la caminada van ser per afeccions sense gravetat.

La policia local de Blanes va efectuar talls de trànsit esglaonats a diversos carrers que formen part del recorregut. Les restriccions de circulació es van fer a partir de les 22’15 i es van allargar fins a la finalització de la marxa popular.