Els amenacen de prendre’ls-hi els fills per ser pobres

Publicat a YouTube el 17-5-2013

Famílies empobrides amenaçades de perdre els nens: – 1 – El cas de la Miriam i en Josep de Blanes

Segons la Miriam i en Josep, els Serveis Socials de Blanes els han advertit que de caure en la pobresa extrema, els podrien prendre els fills. Segons aquesta parella – molt preocupada pels seus fills i la integritat familiar – primer els van dir que de continuar vivint en el pis on s’estan — okupat a “l’honrada Bankia”-, els podrien prendre els fills. Desprès els van assegurar que ni el pis, ni el fet de no disposar d’aigua — de propietat municipal i administrada per una empresa concessionària que els hi ha tallat — NO serien motiu suficient per prendre’ls-hi (els fills), però sí que ho seria caure en la “pobresa extrema”.

Resulta que en cap cas la DGAIA, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, contempla com a maltractament la pobresa ni per suposat la pobresa extrema. Per què doncs, se’ls adverteix emprant arguments mai contemplats per l’administració: classisme, discriminació?

Per altra banda ens preguntem per què el Govern no es preocupa de famílies innocents, víctimes d’una crisi que ells no han provocat i de la qual en són responsables els poders financers i els governs, i no dedica part del seu pressupost a ajudar directament a les famílies. Què no hi ha pressupost per la crisi? Això no és veritat: per cada nen/nena que és internat als Centres Residencials d’Acció Educativa, on van a parar els infants i adolescents que es treuen a les famílies, el Govern paga entre 100 i 125 € per cadascun d’ells i cada dia.

Si és per maltractaments ho entenem, però si és per pobresa, a més a més del classisme i la discriminació que suposa, resultaria més barat, eficient i eficaç dedicar una part d’aquest pressupost a ajudar a les famílies aconseguint així mantenir la integritat familiar, tan preuada formalment per la coalició de govern i estalviant a més a més diners del pressupost de tots. Benestar Social i Família està pagant entre 3.000 i 3.750 euros per nen i mes. No farien les famílies empobrides tan sols amb la meitat?