Blanes renuncia a gestionar en solitari la televisió digital de la Selva Marítima

Comunicat de la Plataforma Salvem TV Blanes:

Davant la negativa de la majoria de representants dels Ajuntaments de Lloret i Tossa que formen part del Consorci (format per 7 membres de Blanes, 7 altres de Lloret i 3 de Tossa) a participar-hi econòmicament, l’alcalde de Blanes s’ha negat a tirar el projecte de TV endavant (després que sempre havia declarat públicament que Blanes lideraria el projecte, ja fos en solitari o amb els altres dos municipis).

Aquesta decisió s’ha fet pública arran de la celebració del Ple del Consorci que ha tingut lloc aquest dijous, 21 d’octubre. En aquesta sessió s’havia d’aprovar el pressupost de funcionament del Consorci, de 656.000 euros, i delegar a l’Ajuntament de Blanes perquè posés en marxa l’emissió en període de proves en TDT.

Davant aquest posicionament l’alcalde de Blanes –qui és també president del Consorci de TDT Local de la Selva Marítima- s’ha negat a optar per un altre pressupost que és assumible íntegrament des d’aquesta població, prescindint de les aportacions que es comptava que havíen de fer Lloret i Tossa.

Aquesta circumstància és possible, ja que es compta amb la partida anual assignada a l’empresa Mitjans de Comunicació Municipals, a la qual pertany TV Blanes (que va haver de deixar d’emetre per l’apagada analògica a finals del mes de març).

Si s’assignés la partida econòmica que ja es destinava per fer funcionar l’antiga televisió analògica, ajustant les despeses, seria possible donar continuïtat a la televisió pública a través de la TDT, i de fet ja hi ha un pressupost elaborat pels serveis tècnics de Mitjans de Comunicació Municipals de Blanes i l’Ajuntament de Blanes que així ho avala.

L’alcalde de Blanes també s’ha negat a iniciar el període de proves necessari perquè el Consorci no perdi la llicència per emetre, tal i com va advertir la Generalitat que passaria si aquesta circumstància no es compleix abans de l’1 de novembre.

D’altra banda, cal tenir en compte que l’Ajuntament de Blanes està executant una subvenció a través dels FEOSL de 180.000 euros per renovar els equipaments de l’antiga TV Blanes, cosa la qual permet adaptar-se al 100% a les noves exigències tècniques i de contingut.

És per tots aquests motius que des de la Plataforma Salvem TV Blanes culpem a l’alcalde de Blanes, Josep Trias, de deixar la població sense la televisió pública amb què compta des de fa 17 anys. Des de la Plataforma s’està fent una crida a la ciutadania perquè participi dilluns vinent a la concentració que es farà abans que comenci el ple municipal, previst per les 20h.

D’altra banda, també tenim clar que la plataforma no es disoldrà fins aconseguir els seus objectius, i que fins i tot anirà endurint les seves accions fins que així sigui.

Cal recordar que la Plataforma està formada per una seixantena d’entitats de Blanes, i que a la campanya de recollida de signatures que es va iniciar a principis d’any per recolzar els seus objectius, es van reunir més de 3.700 signatures que van ser lliurades a l’alcalde. La Plataforma  no deixarà de lluitar fins aconseguir el seu objectiu: que no es perdi la televisió pública al municipi, que ha de tenir la seva continuïtat a través de la posta en marxa del Consorci de TDT Local de la Selva Marítima.

Concentració abans del ple

La Plataforma i Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) de Blanes han convocat una concentració per dilluns 25 d’octubre a les 19,30 hores, davant la Casa del Poble, al Passeig de Dintre, 30 minuts abans de l’inici del ple.