Presentat a Palamós un projecte de construcció d’embarcacions elèctriques catalanes

El conseller d’Empresa i Treball i president de la Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN), Roger Torrent i Ramió, ha presentat aquest dijous a Palamós el projecte ‘Descarbonització d’Embarcacions d’Esbarjo’ per impulsar l’electrificació i descarbonització del sector nàutic català aprofitant la celebració a Catalunya de la Copa Amèrica.

Amb TELEGRAM rebràs al teu mòbil les nostres notícies a l’instant. Clica aquí i segueix-nos:  t.me/blanesaldia

A l’acte també hi ha participat el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell; l’alcalde de Palamós, Lluís Puig; i la CEO de Zephyr Boats, Gemma Pagès.

Torrent ha presentat l’embarcació elèctrica fabricada per Zephyr Boats, la primera del projecte, que té per objectiu impulsar la innovació i el desenvolupament tecnològic al sector i el seu posicionament internacional.

La iniciativa, que disposa d’un pressupost de 3 milions d’euros, està impulsada per la FBCN, el Govern a través d’ACCIÓ, l’Ajuntament de Barcelona i compta amb la col·laboració del Barcelona Clúster Nàutic.

Hi participaran quatre drassanes catalanes que construiran sis embarcacions elèctriques de diferents dimensions i característiques que navegaran durant la celebració de la Copa Amèrica a Barcelona a partir d’aquest estiu.

D’aquesta manera, el projecte vol impulsar la competitivitat del sector nàutic català aprofitant el repte de la descarbonització i enfortir el desenvolupament tecnològic de les empreses en aquest camp, ja sigui en la construcció d’embarcacions com en la fabricació de sistemes de recàrrega.

La iniciativa va començar el 2023 identificant les capacitats tecnològiques de les drassanes catalanes en l’àmbit de l’electrificació i seleccionant les drassanes Electric Inside, Magonis Electric Boats, Marcelo Penna Yachts i Zephyr Boats per participar en el projecte.

Aquestes sis embarcacions s’exhibiran i utilitzaran per a la Fundació Barcelona Capital Nàutica durant la Copa Amèrica, aprofitant que el focus del món estarà posat sobre Barcelona, per fer difusió de la iniciativa com a acció estratègica del país, alhora que per exhibir les embarcacions de fabricació catalana.

Ara pots rebre per WHASTAPP les nostres notícies. Clica en aquest enllaç , després a ‘Seguir’ i activa les notificacions 

Embarcació 100% elèctrica i catalana

L’embarcació construïda per la drassana empordanesa Zephyr Boats, anomenada Zephyr 800 ECO, és una llanxa 100% elèctrica, de 8 metres d’eslora amb motors elèctrics foraborda.

Amb una capacitat de 12 passatgers, l’embarcació ha estat dissenyada i desenvolupada des de zero per ser elèctrica, de manera que les seves dimensions i espai han estat concebuts per treure el màxim profit a una tecnologia basada en un sistema de propulsió elèctric amb una potència de 168 Kw (230 CV) fins a 225 kW (300 CV).

La llanxa pot aconseguir una velocitat màxima de 25 nusos (46 km/h) i una autonomia superior a les 70 milles (110 quilòmetres).