La policia local de Blanes ajuda una dona a donar a llum a casa seva

Dues patrulles de la policia local de Blanes van ajudar diumenge passat 14 de juliol una veïna del municipi perquè pogués donar a llum a casa seva. Els fets van tenir lloc quan passaven pocs minuts de les sis de la tarda. Va ser llavors quan es va rebre una trucada a la prefectura de la policia de Blanes d’una veïna del barri de Mas Borinot que demanava ajuda perquè s’havia posat de part.

Immediatament es va posar en marxa el protocol, de manera que es va donar avís al SEM -que va activar una ambulància- mentre, paral·lelament, dues patrulles de la Policia Local es dirigien al domicili de la dona. Quan les dues unitats van arribar a casa d’ella, van comprovar que estava començant a donar a llum, assistint-la en el part.

Els agents es van encarregar de pinçar el cordó umbilical i van lliurar la criatura als tècnics del servei d’assistències mèdiques, que van arribar pocs minuts més tard al domicili de la dona. Posteriorment, l’ambulància va traslladar tant la mare com el nadó a l’Hospital Sant Jaume de Calella, on van quedar ingressats.

Fonts del centre sanitari han confirmat que tant la mare, de 29 anys i origen gambià, com el nou nat estan bé, evolucionen favorablement, i està previst que a tots dos se’ls doni d’alta properament.