Les persones que rebin quimioteràpia a l’Hospital Comarcal de Blanes tindran coixins cervicals

Hospital Comarcal de Blanes

Hospital Comarcal de Blanes

L’AECC-Catalunya contra el Càncer Girona oferirà servei de coixins cervicals a les persones que rebin tractament de quimioteràpia a l’Hospital de Blanes.

Des del Departament de Voluntariat de l’entitat, i més específicament des de la unitat de voluntariat de l’Hospital Comarcal de Blanes, s’ha detectat que, durant les sessions de quimioteràpia, els pacients reben el tractament asseguts en butaques que els permeten descansar. No obstant, quan són molt llargues, tot i la comoditat dels seients, els usuaris es queixen de dolor a les cervicals.

Una posició incorrecta, juntament amb la durada de la sessió, pot provocar diverses complicacions com molèsties musculars, mal de cap, migranyes, cefalees tensionals, entre d’altres. També s’afegeix l’estrès que pot patir un malalt de càncer.

Davant aquest fet, des de l’AEEC de Girona es va plantejar una possible solució: utilitzar coixins cervicals, els que s’utilitzen per anar de viatge, durant les sessions de quimioteràpia. Tots els usuaris d’aquest servei, usuaris de l’hospital de dia, mentre rebin el tractament, podran demanar-los. El voluntariat els repartirà, i una vegada hagi finalitzat la sessió, es recolliran per ésser reutilitzats.