Blanes té 442 persones afectades per les participacions preferents


L’Ajuntament de Blanes, a través de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), ha organitzat per aquest proper dimecres 3 de juliol una xerrada adreçada principalment a totes les persones afectades per les participacions preferents. La xerrada, es farà a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes, començará a les 18 hores.

Un dels principals motius que ha impulsat l’organització d’aquest acte és que actualment Blanes és el municipi d’arreu del territori gironí on hi ha un major nombre d’afectats per les participacions preferents de Bankia. Així, segons dades facilitades per aquesta mateixa entitat bancària, a Blanes hi ha 442 afectats. Darrera de Blanes hi ha els següents municipis i nombre de casos: Girona 414, Banyoles 363, Olot 331, Igualada 219 i Figueres 212.

La xerrada anirà a càrrec de Teresa Chavete, de l’AICEC-ADICAE, Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya. Val a dir que precisament serà durant la primera quinzena del mes de juliol quan expiraran els terminis que hi ha perquè les persones afectades puguin demanar l’arbitratge. Els que van adquirir participacions preferents de Bankia tenen temps fins el 15 de juliol, mentre que els de Catalunya Banc ho podran fer fins el 12 de juliol.

ADICAE es van posar en contacte amb l’Ajuntament de Blanes per plantejar la idea d’organitzar aquesta xerrada. El què va impulsar l’AICEC a fer-ho va ser el gran nombre de consultes que havien estat rebent darrerament per part de veïns i veïnes del municipi afectats per la comercialització de les participacions preferents i el deute subordinat.

En aquest sentit, des de l’entitat s’ha recordat que a Catalunya hi ha actualment més de 600.000 famílies afectades i que no poden disposar dels seus estalvis al haver adquirit aquests productes de risc. AICEC es va posar en marxa l’any 1998 integrada a ADICAE, una associació d’àmbit nacional especialitzada en serveis financers que compta ja amb més de 20 anys d’història.

Durant aquests darrers anys, l’entitat ha esdevingut una de les sis associacions de consumidors més representatives d’arreu de Catalunya, amb prop de 10.000 socis i delegacions a diferents ciutats del territori català.

Aquesta és la segona xerrada d’aquestes característiques que s’organitza a Blanes després que la primera va tenir lloc el passat 28 de novembre. L’any passat aquest acte es va organitzar amb el suport de l’APDEF, l’Associació per a la Defensa dels Perjudicats d’Entitats Financeres.

En aquella ocasió, en què la xerrada també es va allotjar a la sala de plens municipal, un nombrós públic va assistir a l’acte per informar-se, així com per plantejar els dubtes que tenia respecte un tema que afecta majoritàriament a persones que no tenen un perfil inversor professional o institucional.