Recepció al Palau de la Generalitat del Patinatge Artístic Blanes Fundació com a campió d’Europa

Artur Mas amb Aurora Navarro i les patinadores de l'equip que va guanyar el Campionat d'Europa

Artur Mas amb Aurora Navarro i les patinadores de l’equip que va guanyar el Campionat d’Europa

La recepció de campions que va encapçalar el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va tenir lloc el passat 30 de maig al Palau de la Generalitat, en el marc d’un acte oficial per reconèixer la tasca de diversos equips i esportistes catalans.

En el cas de la formació blanenca, la seva participació en l’acte va ser per la seva condició de Campió d’Europa. Durant la recepció, els representants del Patinatge Artístic Blanes Fundació van tenir la ocasió de plantejar al president la seva actual situació.

El passat 4 de maig, el Patinatge Artístic Blanes es proclamava campió d’Europa per primera vegada a Mòdena (Itàlia). Contra tot pronòstic i en pista contrària, els blanencs van fer gala del seu esperit perseverant i lluitador aconseguint una fita històrica per a l’entitat i per a Blanes. Amb el títol Fes-me riure, van posar en escena una declaració d’amor ben original que va impactar tant als jutges com al públic assistent per l’excel·lent desplegament tècnic i artístic.

Foto: Anna Navarro Serra

Foto: Anna Navarro Serra

Les següents cites seran el 20 de juliol a les 19:30 hores a la Ciutat Esportiva de Blanes, quan es farà a l’exhibició d’estiu de tots els patinadors i patinadores de la Fundació i, més endavant, al Campionat a Taiwan, que es disputarà el mes de novembre. El grup blanenc compta en el seu palmarès amb 4 títols de campió de Catalunya i d’Espanya consecutius, 3 títols de subcampió d’Europa, medalla de bronze al mundial de 2010 i s’acaba de proclamar Campió d’Europa a Mòdena (Itàlia).

Foto: Anna Navarro Serra

Foto: Anna Navarro Serra

La competició mundial en modalitat de grups xou small groups neix l’any 2007 a Austràlia. El Patinatge Artístic Blanes Fundació ha obtingut la classificació per a poder participar en totes les edicions del Campionat del Món Show small groups dutes a terme des dels inicis de l’existència d’aquesta competició: Gold Coast-2007, Taiwan-2008, Freiburg-2009, Portimao-2010 i Brasília-2011. Tot i haver aconseguit la medalla de plata (a una dècima de l’or) en el Campionat d’Europa – Blanes 2012, aquest equip va haver de renunciar a participar al mundial de Nova Zelanda-2012, per la impossibilitat de finançar-ne el desplaçament.

Recaptar fons per anar al Campionat de Món

Actualment, l’entitat blanenca estudia acuradament la situació econòmica per poder fer front a la despesa que ocasionaria el desplaçament a Taiwan per defensar el seu títol europeu al Campionat del Món del 2013. Tot i que des de l’entitat expliquen que faran tot el possible per recaptar els fons necessaris que els permetin finançar el desplaçament, també és cert que volen prendre la decisió correcta.

En aquest sentit, Aurora Navarro, representant de l’entitat, ha explicat: «Tant incoherent i injust seria no poder defensar el títol de Campió d’Europa en el Campionat del Món, com no poder seguir competint la temporada que ve per falta de recursos econòmics. Cal recordar que just al cap de dos mesos del Campionat del Món (novembre del 2013), tindrà lloc la primera competició de la nova temporada 2014». La primera acció de l’equip per recaptar fons serà la venda de samarretes que podran comprar-se en breu a través del Facebook de l’entitat: Patinatge Artístic Blanes Fundació.

L’equip blanenc sempre s’ha caracteritzat per la seva perseverança, caràcter innovador, i per haver sabut crear i aportar, any rere any, els elements coreogràfics, escenogràfics i tècnics necessaris que han contribuït a donar segell i imatge al seu nom. El seu taló d’Aquil·les, però, és la manca de recursos econòmics: de subvencions i de patrocinadors.

Així ho explica Aurora Navarro: «Tot i la dedicació esportiva plena, eficiència, eficàcia, així com l’obtenció de resultats esportius de primer ordre, ens continuen mal etiquetant com a esportistes amateurs; carregant, per tant, amb el llast econòmic que aquest criteri i tracte, del tot aleatori i discriminatori, comporta».